Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele colaterale ale războiului din Ucraina: Peste 40 de milioane de oameni împinși în sărăcie extremă

caleaeuropeana.ro
saracie

Războiul Rusiei în Ucraina a provocat creșteri masive ale prețurilor la alimente și energie, care ar putea împinge peste 40 de milioane de oameni în sărăcia extremă, a declarat Centrul pentru Dezvoltare Globală.

Organizația cu sediul în Washington a declarat că prețurile materiilor prime alimentare de la începutul conflictului au crescut peste nivelurile observate în timpul creșterii prețurilor din 2007 și 2010, citând cercetările Băncii Mondiale care arată că creșterea din 2007 ar fi putut împinge 155 de milioane de oameni în sărăcie extremă. Cercetări separate care arată că în 2010 scumpirile au împins 44 de milioane în sărăcie extremă.

„Creșterile de preț observate până în prezent sunt deja de o amploare similară cu cele din 2010, iar analiza noastră sugerează că cel puțin 40 de milioane de oameni vor fi împinși în sărăcie extremă de creșterea prețurilor din 2022”, au scris cercetătorii Centrului pentru Dezvoltare Globală.

Cercetătorii au spus că preocuparea imediată se referă la consumatorii direcți de grâu din Ucraina și Rusia, care furnizează împreună peste un sfert din exporturile mondiale de grâu.

Centrul a îndemnat agențiile de dezvoltare și instituțiile financiare internaționale să răspundă rapid la o creștere clară a nevoilor umanitare din întreaga lume și a încurajat guvernele bogate să ofere finanțare suplimentară instituțiilor cu mult înainte de viitoarea criză alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.