Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele de la Colectiv au încă nevoie de ajutor. Banii strânși de românii din Italia au ajuns la Mihai Popescu, unul dintre răniți

victima Colectiv

În zilele de după incendiul de la #Colectiv, Alina Ion împreună cu Elio Sosu și alți români inimoși din Italia au demarat o campanie de strângere de fonduri și medicamente pentru răniți.

„Am fost plăcut surprinsă de mobilizarea de care a dat dovadă comunitatea românească din Peninsulă, care a răspuns prompt apelului nostru, reușind să strângem 4 cutii de medicamente și 1.741 euro” a declarat Alina Ion.

La scurt timp după incendiu, medicamentele au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din București în ciuda dificultăților birocratice.

Citește și:  Uniunea Europeană, lege cu care TAIE în CARNE VIE - Aceste îngrăsăminte vor fi strict interzise producătorilor

„Deși am întâmpinat foarte multe greutăți, am reușit cu ajutorul Oanei Gheorghiu − una din fondatoarele asociatiei „Dăruieşte viaţă” − într-un timp foarte scurt, să trimitem medicamentele colectate la spitalul Grigore Alexandrescu din București, care primise mulți dintre răniții din acel incendiu. Oana a dus personal medicamentele primite de la noi la acest spital și îi mulțumim din nou, pe această cale.

Nu același lucru am reușit să facem cu banii, întrucât la scurt timp numele răniților au fost secretizate și nu știam cum să reușim să dăm de ei, pe cine să ajutăm mai întâi. În plus, era o “inflație” de campanii de strângere de fonduri și medicamente, în timp ce reprezentanții Statului asigurau populația că aveau situația sub control”, povestește Alina. Așa că acest “comitet” de coordonare a campaniei a hotărât de comun acord să amâne trimiterea banilor, care au fost ținuți în tot acest timp în același cont în care fuseseră strânși, deschis special pentru această campanie la Poste Italiane și închis odată cu terminarea ei. Decizia a fost luată ținând cont că acea “inflație” de ajutoare era generată de mulțimea de articole din mass-media din perioada respectivă, fiind clar că numărul lor se va diminua în timp, și odată cu acestea și cantitatea de donații primite pentru răniții din #Colectiv.

Săptămâna trecută, însă, inițiatorii campaniei au găsit un rănit care încă mai are nevoie de ajutor.

“Am contactat mai multe asociații din România, alți răniți și toți ni l-au indicat pe Mihai Popescu, unul dintre tinerii răniți în acel incendiu ca fiind cel care are cel mai mult nevoie de ajutor și împreună cu alți coordonatori am hotărât să-i trimitem lui toți banii, sperând să-i facem mai ușoară recuperarea”, mai spune Alina. “Așa cum ne așteptam, odată stinsă lumina reflectoarelor, acești oameni au fost lăsați singuri, deși încă mai suportă consecințele acelor momente dramatice”.

Mihai era într-un scaun cu rotile, la primul concert din viața sa, și a supraviețuit datorită prietenului său Pavlos care l-a scos din flăcări. După trei ani, consecințele acelui incendiu încă îi afectează viața și are nevoie de ajutor. In luna martie a acestui an a avut o operatie de peste 18 ore in care I s-a pus o tija de-a lungul coloanei vertebrale, grav afectata de lunga perioada in care a fost imbobilizat la pat, din cauza arsurilor suferite in timpul incendiului din #Colectiv. Marian Popescu, tatal lui Mihai, ne-a spus ca mai sunt necesare alte 7-8 operatii la mana dreapta si 3 la mana stanga, pentru ca Mihai sa isi poata folosi din nou mainile, asa cum facea inainte de incendiu. Aceste operatii vor fi facute la o clinica privata din Bucuresti, dar tatal lui spune ca trebuie intai sa se recupereze dupa operatia suferita la coloana.

“În numele lui Mihăiță, dorim să mulțumim tuturor românilor in Italia care au contribuit la campania noastră și totodată să îi îndemnăm să continue să îl ajute, trimițând direct bani pe contul tatălui sau, Marian Popescu: RO 85 BRDE 410 SV 96962224100 deschis la BRD.

De asemenea, domnul Narcis Hogea – Președintele Asociației ,,În numele lui Alexandru” ne confirmă faptul că este în contact și cu alți răniți din acest incendiu care încă mai au nevoie de ajutor și s-a oferit să ajute pe oricine este dispus să îi ajute în continuare. ÎI mulțumim și noi pentru modul exemplar în care ne-a ajutat să intrăm în contact cu tatăl lui Mihai, pentru a încheia cu succes această campanie și a direcționa banii către cineva care are mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.”

Pentru donatii, il puteti contacta aici:

Site: https://www.innumeleluialexandru.ro/

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.