Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Becali, după ce a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de PUȘCĂRIE: 'Eu respect decizia'

www.sptfm.ro
Victor Becali

Victor Becali a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care e acuzat că a mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu. Cel mai mic dintre frații Becali va executa doar un an și 10 luni, el fiind eliberat condiționat în dosarul Transferurilor.

Victor Becali s-a dus singur la pușcărie, el urmând a fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. ”Eu respect decizia și mă prezint la penitenciar.”, a spus Victor Becali, care s-a predat la poliția din Ilfov.

Citește și: Din culisele unui studio de videochat

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată marţi la 7 ani de închisoare pentru că a primit aproape 200.000 de uro mită pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul "Transferurilor", a fost ridicată de polţişti de acasă pentru a fi încarcerată.

Victor Becali, condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare, s-a predat la Poliţia Ilfov, iar Ioan Becali, condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare se predă la Poliţia Slobozia.

Citește și: Ce profesie avea soțul UCIGAȘ al actriței din „Las Fierbinți” și ce l-ar fi determinat să o OMOARE

Conform procedurilor, toţi trei vor fi plasaţi în carantină 21 de zile, timp în care vor fi cazaţi într-o secţie specială, iar la expirarea acestei perioade urmează să fie stabilit regimul de executare a pedepsei.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Citește și: Curtea de Conturi a controlat la SÂNGE ANAF, Poșta Română, CFR SA și TAROM! Ce nereguli au fost depistate – ERORI de miliarde de euro

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)", susţin procurorii.

Citește și: Românii cu rate la bănci EXULTĂ! Ce au DECIS, AZI, comisiile Senatului

Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.