Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciorbea, impresionat de Ridzi si Udrea, extinde verificarile conditiilor de arest

Victor Ciorbea

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a declarat joi ca in urma scrisorilor Monicai Iacob Ridzi si a relatarilor din presa a decis sa investigheze probelmele privind cazul sau si conditiile din arest.

"Am avut in vedere cele semnalate in scrisorile doameni Ridzi si de asemenea apartiile din mass-media. Sunt puse sub semnul intrebarii daca sunt respectate sau nu anumite drepturi si libertati fundamentale, prevederile din Constitutie si legile referitoare la executarea pedepsei", a spus Ciorbea, precizand ca a dispus ca doi consilieri sa mearga la spitalul penitenciar Jilava pentru a discuta direct cu Monica Iacob Ridzi.

El a amintit ca a demarat in urma cu cateva saptamani o investigatie privind conditiile din arest in general, dar ca in urma declaratiilor Elenei Udrea a extins investigatia si asupra arestului din sectiile de politie.

"Am dispus in urma cu 5-6 saptamani efectuarea unei anchete in toate penitenciarele. Am dispus extinderea verificarilor si in aresturile sectiilor de politie. (...) Discursul doamnei Udrea a contat.", a spus Ciorbea, la Romania TV.

El a precizat ca verificarile efectuate de Avocatul Poporului pot duce la modificari legislative privind conditiile de detentie.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.