Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, după ce DNA l-a săltat pe liderul sindicatului Metrorex: Nu mă las prostit de toate focile

ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu consideră faptul că dosarul care i s-a făcut liderului sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, are șanse mici să stea în picioare în fața unui judecător și, mai degrabă, este un mod de a-l scoate pe acesta din joc, într-o perioadă în care se învârt bani mulți la metrou.

”- Să pui sub urmărire penală pentru șantaj un lider sindical fiindcă a organizat o grevă, adică exact obiectul lui de activitate, e tipic regimurilor totalitare. Că-l cheamă Rădoi, Hoffa, Jiminy Cricket sau Zăna Măseluță, tot aia e. Sorina are dreptate, se vede că la dosar DNA n-are nimic care să stea în picioare.

- Povestea urâtă nu e (numai) despre spațiile comerciale de la metrou. Alea-s un mic ciubuc de prostit manifestanții cu mânuțe galbene din Piața Victoriei. Resorturile trebuie căutate în contractul colectiv de muncă beton de la Metrorex (negociat, da, de Rădoi, cu pumnul în masă, ca la sindicatele care se respectă), despre majorările de tarife (fix în ziua cu desantul DNA, își mai amintește cineva de ele?), de contractele de mentenanță și de livrare de trenuri (acolo-s paralele serioase, nu la covrigării).

- "Vila de lux" a marelui, arogantului și antipaticului lider sindical e în țară, nu în Alpii Austrieci sau pe Coasta de Azur. Casa dată obsesiv la tv, banală și ușor meschină, cu etaj și curte cât să dai două flegme-n ea, se află în cel mai prost și mai muncitoresc cartier din Sinaia, Platoul Izvor, între blocuri, pe locul fostului sanatoriu TBC Olga Bancic, în stația unde întoarce autobuzul la capăt de linie.

Nu-i plâng eu de milă lu' Cornel, are cine și de ce s-o facă, dar, după aproape 30 de ani trăiți printre rechini, chiar nu mă las prostit de toate focile care au impresia că au inventat ele șmecheria”, scrie Victor Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.