Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu intervine furtunos în scandalul de la Rapid: 'Cum ar arăta Florentino Perez scandând umăr la umăr cu Bocciu, Blondu, Elias sau Mustață?'

victor ciutacu

Nu exista concern serios care să se asocieze ca imagine cu interlopi, transmite jurnalistul Victor Ciutacu, cu referire la scandalul de la clubul bucureștean Rapid.

„Englezii au ajuns sa aiba cel mai puternic si mai banos campionat de fotbal dupa ce au scos huliganii de pe stadioane. Cum au facut asta? Dupa macelul de pe Heysel si suspendarea din cupele europene, cu forta si cu puscaria.

Nu exista concern serios care sa se asocieze ca imagine cu interlopi care cer taxe de protectie si se bat prin parcuri. Inchipuiti-va, prin absurd, cum ar arata Florentino Perez scandand umar la umar cu Bocciu, Blondu, Elias sau Mustata si, dupa aia, achitandu-le facturile lunare”, a spus Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Şaisprezece suporteri, inclusiv şeful galeriei FC Rapid, reţinuţi de procurori

Procurorii din Bucureşti care instrumentează dosarul de constituire a unui grup infracţional organizat în care sunt suspectaţi suporteri ai FC Rapid, dar şi persoane din conducerea clubului au reţinut inițial, joi seară, 16 suporteri, inclusiv pe şeful galeriei.

Printre cei reţinuţi se numără Georgian Liviu Ungurean, zis Bocciu, liderul galeriei echipei. Suspectat şi el în dosar, preşedintele FC Rapid Daniel Niculae, ridicat de mascaţi şi dus la audieri joi dimineaţă, nu a fost reţinut.

Procurorii solicită instanţei de judecată emiterea de mandate de arestare preventivă pentru trei dintre acestea. Printre suspecţii pentru care anchetatorii au formulat propunere de arestare se numără şi şeful galeriei echipei Rapid.

Alţi 12 suporteri urmăriţi penal în acest dosar au fost plasaţi sub control judiciar.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 16 inculpaţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal şi distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal. Faţă de 12 inculpaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de 3 inculpaţi s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de către Parchet, relatează News.ro.

Procurorii au găsit în incinta stadionului un spaţiu în care erau ascunse materiale pirotehnice

”În urma controlului pirotehnic efectuat în data de 29.10.2023 în Peluza Nord, secţiunea 119-120, în spaţiul sanitar destinat bărbaţilor, spaţiul gol de sub peluză, au fost depistaţi 4 saci ce conţineau 371 articole pirotehnice (petarde, fumigene, torţe), combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic”, au arătat procurorii.

Pentru a putea introduce obiectele în acest spaţiu, membrii grupării au disimulat o uşă în peretele acoperit cu faianţă, în spaţiul sanitar.

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi joi dimineaţă, a anunţat acţionarul majoritar al giuleştenilor, Dan Şucu, iar conform unor surse judiciare, Niculae are calitatea de suspect. De asemenea, mai multe percheziţii au avut loc joi în Bucureşti, Prahova, Ilfov, fiind vizaţi membri ai galeriei echipei Rapid, afirmau surse judiciare. Ulterior, Poliţia Capitalei a anunţat că au avut loc 19 percheziţii, 28 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acuzaţiile din acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Acţionarul majoritar al FC Rapid Bucureşti, Dan Şucu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, referitor la implicarea preşedintelui Daniel Niculae într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice la meciurile de fotbal, că îi este greu să înţeleagă că existenţa unor torţe aprinse ar putea duce la puşcărie, chiar dacă sunt în afara legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.