Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu spulberă ancheta în cazul tragediei de la Ferma Dacilor: 'Nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii'

Radu Pop
Pagina de Media
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu contestă valabilitatea demersurilor judiciare după tragedia de la Ferma Dacilor, incendiul în care au murit opt oameni. Ciutacu reacționează la apariția referatului în baza căruia s-a obținut arestarea preventivă a patronului complextului și afirmă că procuroarea de caz nu are probe, ci lucrează cu ipoteze și scenarii.

„Am citit și eu părțile importante ale referatului procuroarei în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. Las câteva impresii...

- nu există vreo expertiză tehnică sau vreun raport al pompierilor cu privire la cauza incendiului. găsim, în schimb, bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi

- anchetatoarea nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii. dar reține oameni și propune arestări pe baza lor

- clienții pensiunii par, toți, elvețieni. ardea casa pe ei și ei erau fierți pe uitat la ceas în crucea nopții

Altfel, trebuie să fii dereglat psihic să-ți închipui că Dinicu și-a pus singur foc la coșmelie și că visul vieții lui era să-și ardă de viu copilul de 11 ani”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Ce spun procurorii

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv, miercuri seara, printr-o decizie a magistraților Judecătoriei Ploiești. Alți doi administratori ai firmei au fost arestați la domiciliu.

„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, desfășurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova”, arată procurorii.

Aceștia susțin că construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, procurorii precizează că unitatea turistică a funcționat fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

„Situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului și la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind efectul termic al curentului electric, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea pompă de apă având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni”, mai spun procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.