Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Costache, acuzații EXTREM de GRAVE, cu iz de scandal DIPLOMATIC, la adresa PSD: Acordul de împrumut cu Banca Mondială, sifonare de bani publici

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Acuzații extrem de grave lansate de ministrul demis al Sănătății, Victor Costache. Acesta a anunțat că acordul de împrumut cu Banca Mondială pe care l-a preluat va fi renegociat, întrucât acesta fi fost doar o sifonare a banilor publici.

Victor Costache a declarat în timpul audierilor în comisiile de sănătate reunite, că o mare parte din acest împrumut este direcţionată către dezvoltarea medicinei primare.

Citește și: Ministrul Muncii s-a DEZLĂNȚUIT din nou: Unii părinți joacă banii de alocații la păcănele

Senatorul Rareş Tudor Pop l-a întrebat pe ministru ce se întîmplă cu acordul de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 50 de milioane de euro,şi cum vor ajunge banii la medicii de familie. Acesta a atras atenţia asupra faptului că sunt 600.000 de români care nu au medic de familie.

Ministrul Sănătăţii a spus că acel acord era un dezastru. "Acel acord era un dezastru şi ar fi fost doar o sifonare a banilor publici. Se renegociază acest acord. Ieri am avut o intâlnire cu medicii de familie. Cel mai mare procent din aceşti bani sunt îndreptaţi pentru dezvoltarea medicinei primare. Mulţi români nu au medic de familie sau nu sunt asiguraţi. Am văzut fluturaşi de salariu de 1000 de lei net la asistente. Nu pot supravieţui sau întreţine o familie cu acest venit", a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.