Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Grigorescu, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru postul de ministru al Energiei

Victor Grigorescu

Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcția de ministru al Energiei, a primit luni aviz favorabil, cu 36 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Victor Vlad Grigorescu a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă și privatizare și, respectiv, pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Comisia economică, industrii și servicii, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare și Comisia pentru transporturi și energie, din Senat.

Victor Vlad Grigorescu (39 de ani) a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universității București.

A obținut o specializare la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.

A fost director de dezvoltare pentru o firmă de comerț cu produse textile și alte produse industriale. Din 2004, a ocupat poziția de expert UE în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerț Exterior. A fost reprezentant al României în ''Comitetul 133'', ca invitat (2006), iar apoi ca membru cu drepturi depline, după 1 ianuarie 2007.

A ocupat poziția de secretar II în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, secția comercială, cu responsabilități în domeniul politicii comerciale comune a UE (2007-2011). A reprezentat România în mai multe grupuri de lucru permanente la nivelul Comisiei Europene și Consiliului UE, respectiv Comitetul antidumping și antisubvenție, Grupul de lucru pe probleme comerciale sau Comitetul 133 Oțel și alte produse industriale.

A fost director al companiei AG Industrial Consult, specializată în consultanță în domeniul politicilor publice.

A deținut funcția de expert în cadrul Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie/Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.

A fost ales membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA la 22 septembrie 2014.

Vorbește fluent engleza, franceza și italiana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.