Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Micula a exprimat, la Paris, susţinerea României privind rolul Centrului DEV al OCDE de platformă de dialog

MAE

Secretarul de stat Victor Micula a participat marţi, la Paris, la cea de a IV-a reuniune la nivel înalt a Centrului pentru Dezvoltare al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, temele de dezbatere vizând domenii esenţiale ale Agendei 2030, precum tranziţia spre dezvoltare, migraţia şi dezvoltarea, egalitatea de gen şi sprijinirea drepturilor femeilor.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, oficialul român a exprimat susţinerea ţării noastre privind rolul Centrului pentru Dezvoltare al OCDE de platformă de dialog şi analiză în vederea sprijinirii statelor aflate în procesul de tranziţie spre niveluri superioare de dezvoltare, care se confruntă cu provocări şi vulnerabilităţi precum risc de stagnare economică, inegalităţi sociale, disparităţi regionale, capacităţi instituţionale limitate. "În acest context, secretarul de stat român a evidenţiat posibile modalităţi de susţinere a acestor state precum: diseminarea expertizei şi a bunelor practici, asistenţă tehnică, transfer tehnologic, cooperare în domeniile educaţiei sau al cercetării-inovării, cooperare economică", menţionează sursa citată.

Totodată, referitor la egalitatea de gen, Victor Micula a subliniat relevanţa includerii instrumentelor OCDE de evaluare empirică în strategiile naţionale de combatere a discriminării de gen. De asemenea, el a evidenţiat importanţa acordată de România egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi aceea a implicării femeilor în viaţa economică şi în procesul de luare a deciziilor. Cu această ocazie, secretarul de stat în MAE a anunţat co-organizarea la Bucureşti, alături de Organizaţia Internaţională a Francofoniei, în perioada 1 - 2 noiembrie 2017, a unei conferinţe la nivel înalt privind rolul femeilor în economie şi consolidarea drepturilor antreprenoriale ale femeilor din statele francofone, mai precizează sursa citată. Centrul OCDE pentru Dezvoltare (DEV) are în componenţă 27 de state membre OCDE, respectiv 25 de state non-membre OCDE, România fiind membru al Centrului DEV din anul 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.