Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu, anunţ despre Preşedinţia română a Consiliului UE: Nu vorbim de politică, vorbim de nevoia unui consens

Victor Negrescu

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în 2019, va fi o activitate ce va reflecta "nevoia unui consens", şi nu interese politice, a declarat joi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Negrescu a participat la lansarea Ghidului Preşedinţiei Române a Consiliului UE din 2019 - un document realizat de Europuls - Centrul de expertiză europeană.

"Nu vorbim de politică, ci de politici şi vorbim mai exact de nevoia unui consens, a unui consens larg", a subliniat Victor Negrescu.

El a spus că, în prezent, în procesul de pregătire a preşedinţiei sunt implicaţi 1.500 de experţi, cu 250 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de grup de lucru. Şefii grupurilor de lucru vor primi, cel mai probabil, broşura lansată joi, a adăugat oficialul. "Această preşedinţie nu este a unui ministru sau a unui guvern, ci este a fiecărui român şi în consecinţă încercăm să dăm această direcţie pentru viitoarea noastră preşedinţie", a afirmat Negrescu, anunţă Agerpres.

Potrivit ministrului, "în fiecare judeţ din România va fi cel puţin un eveniment formal, cel puţin o reuniune" cuprinse în programul preşedinţiei române. "Dorim să implicăm cât mai mulţi parteneri din mediul asociativ", a spus ministrul şi a menţionat că pe 9 noiembrie va fi anunţat logoul preşedinţiei române, ales în urma unui concurs dedicat tinerilor.

Ghidul lansat joi prezintă date informative legate de importanţa Preşedinţiei Consiliului UE, un inventar al resurselor necesare, o agendă de lucru, posibile priorităţi ale României în 2019 şi preşedinţia română în cifre. De asemenea, ghidul conţine un glosar de termeni utili în contextul Consiliului UE, reguli de protocol, dar şi testimoniale din partea unor reprezentanţi ai ţărilor ce deja au deţinut preşedinţia. Astfel, Ministerul de Afaceri Europene al Austriei este prezent în ghid cu "cele 12 porunci pentru o preşedinţie de succes".

Printre cele 12 "porunci" se numără: "Mănâncă atunci când poţi, dormi când poţi, nu ştii niciodată când vei prinde următoarea ocazie", "Cele mai mari probleme nu provin din cele 27 de state membre, ci din propria capitală" sau "Un preşedinte apreciat poate ţine şedinţe scurte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.