Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu cere instituțiilor europene să dezvolte o acțiune comună împotriva coronaviruslui

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negresacu a solicitat, marți, din nou, instituțiilor europene să dezvolte o acțiune comună, coerentă și mai puternică pentru a gestiona criza provocată de coronavirus, având în vedere că Președintele Parlamentului European s-a autoizolat.

„Tocmai am aflat că pe lângă faptul că Președintele Parlamentului European s-a autoizolat, avem și un trainer extern contaminat cu #COVID-19.

De aceea, am solicitat astăzi din nou, instituțiilor europene să dezvolte o acțiune comună, coerentă și mai puternică pentru a gestiona această criză.

S-au făcut prea puține lucruri și mult prea târziu. Putem trece peste această situație doar împreună la nivel european.

Citește și: Alexandru Rafila explică de ce nu ar fi bine să închidem școlile în România: există acest pericol

Nu am să ascund nemulțumirea mea față de răspunsul Comisiei Europene la #coronavirus și efectele generate la nivel european.

Sunt în total peste 100 de mii de bolnavi la nivel global și peste 4000 de victime. Virusul a ajuns în toate statele membre UE iar peste jumătate din victimele din afara Chinei sunt în Europa. Sute de europeni și-au pierdut viața pentru că nu a existat un răspuns coordonat la această criză.

În România, sunt 17 bolnavi, iar aproape toți au avut ca sursă un alt bolnav european. Oamenii sunt îngrijorați și au motive.

Mă aștept din partea Comisiei Europene să comunice și mai ales să acționeze. Am solicitat Comisiei Europene să asigure activ coordonarea între statele membre atât pentru limitarea fluxului de persoane cât și pentru asigurarea medicamentelor și aparaturilor medicale.

Citește și: Coronavirusul, combinație letală de SARS și HIV, apreciază cercetătorii din China: 'Sunt afectați plămânii și sistemul imunitar'

Ne trebuie campanii de informare specifice. Avem nevoie de un răspuns activ la scăderea burselor europene și un mecanism de sprijin pentru industriile și sectoarele economice afectate.

Trebuie să asigurăm continuitatea democratică în contextul în care tocmai am suspendat parțial activitatea Parlamentului European.

Transmit toate gândurile mele de bine prietenilor italieni, personalului medical din toată lumea care se luptă împotriva coronavirus și românilor din alte țări care privesc cu îngrijorare ce se întâmp lă”, se arată pe pagina de Facebook a lui Victor Neg rescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.