Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu, despre vizita lui Cîțu la Bruxelles: 'Nu a înțeles că s-a terminat perioada pozelor și că este timpul să acționăm'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu a comentat vizita premierului României la Bruxelles. El susține că Florin Cîțu nu înțelege cu adevărat miza momentului, din moment ce merge în Europa fără un buget susținut de întreaga coaliție de guvernare.

„Florin Cîțu merge la Bruxelles fără miniștrii responsabili de planul de redresare și de finanțele țării. Este o greșeală care arată o lipsă de seriozitate și de coerență în abordarea subiectelor europene. Nu se înțelege ce va prezenta oficialilor europeni dacă executivul nu are nici planul de redresare, nici un buget susținut de întreaga coaliție. Nu a înțeles că s-a terminat perioada pozelor și că este timpul să acționăm. Instrumentele europene sunt clare.

Pe parcursul a trei zile am participat, împreună cu conducerea Partidului Social Democrat, la o serie de discuții cu oficiali și comisari europeni. Pe de-o parte a reieșit clar cât de departe este actualul guvern de realitățile europene, de cealaltă parte am consolidat relațiile de colaborare cu stânga europeană.

Într-un an și câteva luni de guvernare de dreapta, România a scăzut în clasamentele europene privind nivelul de trai, bunăstare și standarde sociale ratând sistematic oportunități de finanțare europene. Cel mai grav este semnalul de alarmă tras de oficialii europeni privind modul în care executivul trasează discreționar, dincolo de recomandările europene, mecanismul de redresare și reziliență.

După ce formele anterioare au fost respinse, ne îndreptăm spre un nou eșec dacă cei care conduc nu înțeleg miza momentului și nevoia de dialog și consens”, a spus Victor Negrescu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.