Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu, după ce România a intrat cu un pas la 'masa bogaților': Și Austria, Italia și Grecia au intrat în Schengen în două etape

foaiatransilvana.ro
romania austria schengen

Chestorul Parlamentului European, Victor Negrescu, a subliniat în plenul legislativului european faptul că principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spațiului Schengen.

“Fiind parte din procesul decizional al zonei de liberă circulație, România intră astfel într-un proces ireversibil de aderare la spațiul Schengen.

Solicit partenerilor europeni continuarea eforturilor comune pentru ca aderarea totală a României la spațiul Schengen să fie realizată, conform celor agreate, în cel mai scurt timp” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Și Austria a intrat în Schengen în două etape

Reprezentantul României în Parlamentul European a evidențiat în plenul legislativului european avantajele avute în acest stadiu al aderării la zona de liberă circulație, arătând că țara noastră nu este singurul stat care parcurge un astfel de proces în două etape.

“După 13 ani de așteptare, aderarea efectivă la spațiul Schengen a României va începe în luna martie a acestui an. Procesul va demara mai întâi cu căile aeriene și maritime, precum și cu mecanismele consulare.

Practic, începând cu luna martie, vom putea călători cu avionul fără ca documentele de identitate să fie controlate, mărfurile vor putea circula pe căile maritime fără filtre suplimentare, și România urmează să emită vize Schengen. Italia, Austria și Grecia au intrat și ele tot în două etape”, a explicat Chestorul Parlamentului European, Victor Negrescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.