Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum traduce un europarlamentar declarațiile de la București ale lui Mark Rutte

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Mark Rutte

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, miercuri, la Profit News TV, că din declaraţia făcute la București de premierul Mark Rutte se înțelege că Olanda nu va fi ultimul stat care se va opune aderării României la Schengen, dacă celelalte state sunt de acord, potrivit News.ro.

”Eu cred că domnul Mark Rutte nu a venit cu un răspuns clar în ceea ce înseamnă sprijinirea aderării României la spaţiul Schengen şi a venit cu explicaţii care nu stau în picioare, pentru că nu este nicio legătură între MCV şi aderarea la aderarea la Spaţiul Schengen, o spune şi Comisia Europeană şi o spun mulţi lideri europeni acest lucru. Ceea ce putem să deducem din delcaraţia premierului Rutte este că Olanda nu va fi ultimul stat care se va opune aderării României dacă celelalte state sunt de acord, practic asta înţeleg din declaraţia sa”, a spus europarlamentarul.

Victor Negrescu a precizat că ”există perspective pozitive în acest sens”. ”În acelaşi timp, înţelegem la nivelul coaliţiei de guvernare că trebuie să facem acele modificări la legile justiţiei în aşa fel încât să corespundă cu cerinţele Comisiei Europene, iar proiectele din Parlamentul României sunt rezultatul discuţiilor cu executivul European”, a completat el.

”Sperăm să îndeplinim şi aceste condiţii cerute de partenerii europeni astfel încât să nu mai existe astfel de explicaţii care nu stau în picioare şi care nu sunt cerute de altcineva decât de guvernarea politică, nu de un stat şi să trecem peste aceste momente şi să ajungem în luna decembrie cu o aderare la spaţiul Schengen a ţării noastre”, a mai spus Negrescu.

Despre raportul privind MCV-ul, eurodeputatul social-democrat a arătat că ”e posibil ca acel raport să nu fie anul acesta ci anul viitor, pentru a dezlega cele două mecanisme”.

”Indiferent dacă avem sau nu, la nivelul european există un mecanism legat de statul de drept şi de justiţie care este aplicabil tuturor statelor şi România are acest mecanism pe care trebuie să îl respecte. Eu cred că Olanda ne va spune pe ultima sută de metri dacă este de acord cu aderarea la spaţiul Schengen. Acesta este modul în care negociază din punct de vedere politic Mark Rutte şi aliaţii săi, înţelegem că sunt unele proceduri interne, trebuie să voteze şi Parlamentul olandez”, a mai afirmat Negrescu.

Premierul Regatului Ţărilor de Jos Mark Rutte a afirmat că „Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”.

El a admis că România a făcut „foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani” în privinţa aderării la Schengen. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că este optimist cu privire la acest lucru, însă nu doreşte să facă „o afirmaţie exagerat de optimistă asupra duratei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.