Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu acuză un discurs anti-european al PNL: 'Ne lăudăm singuri că dăm cu pumnul în masă la Bruxelles și de fapt facem ce ni se spune'

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) consideră că este tardivă implicarea premierului Florin Cîțu în negocierile de la Bruxelles pe tema proiectelor românești care vor fi incluse pentru finanțare prin PNRR.

„Operațiunea mincinoasă 'marea victorie a vizitei la Bruxelles' a început. Deja povestitorii din PNL au început să inventeze basmele prin care premierul Cîțu a învins 'balaurul' de la Bruxelles. Ne-au mai vândut această poveste și la prima vizită, când tot Florin Cîțu ne anunța că a rezolvat totul cu PNRR și că o să avem fonduri și pentru gaz, și pentru irigații și pentru toate proiectele de infrastructură, și s-a dovedit că nu era așa.

Această vizită nu poate fi o mare victorie decât dacă premierul va anunța că planul a fost aprobat și va fi depus înainte de finalul lunii mai, ideal în această săptămână. Orice alt anunț nu își are sensul. Iar un anunț fără ca planul să fie depus rapid este iar o minciună. Această implicare a premierului este târzie, în contextul în care toți ceilalți șefi de guverne care au depus planurile au fost foarte activi în negocierile cu executivul european. Personal am solicitat acest lucru de mai mult timp.

Ce nu au înțeles guvernanții este că problemele din planul României sunt eminamente tehnice: nu există indicatori de cost, nu există evaluări de impact, nu se prezintă proceduri de implementare, etc. Iar discursul acesta anti-european al PNL prin care ne lăudăm singuri că dăm cu pumnul în masă la Bruxelles și de fapt facem ce ni se spune, afectează credibilitatea României.

Vă prezint ultimele vești despre PNRR care vor fi incluse în marea victorie fără să aibă legătură de fapt cu vizita:

- ca urmare a solicitărilor făcute de experți și societatea civilă vor fi incluse și proiecte de autostrăzi, altele decât cele incluse deja în Programul Operațional Transport. Spre exemplu Autostrada Moldovei și anumite centuri în regim de autostradă. Cel mai probabil sumele vor proveni din partea de împrumuturi din PNRR. Să urmăriți însă sumele, care vor fi în scădere față de varianta inițială;

- pentru zona de gaz, problema a fost că am mai avut bani europeni anul trecut pentru acest lucru și nu am reușit să demarăm proiectele. O să ne permită o alocare pentru acest program cu mențiunea că aceste noi conducte vor putea fi folosite și pentru alte surse de energie. De fapt, aceasta a fost mereu propunerea Comisiei Europene încă din faza inițială;

Ceea ce nu vor anunța însă este că reprezentanții Comisiei Europene vor cere consens și dialog cu opoziția și partenerii sociali în finalizarea planului. Mesajele sunt clare. Să vedem dacă înțeleg”, a scris europarlamentarul PSD pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.