Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorări după dezbaterea din Parlamentul European: 'Președinția României la Consiliul UE nu trebuie confiscată de campania electorală'

parlamentul european

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, susține, într-o postare pe Facebook, că a urmărit cu „profundă îngrijorare” dezbaterea avută în Parlamentul European despre prioritățile României la Președinția Consiliului UE.

„În loc ca dialogul să se poarte despre temele de interes stabilite încă de la începutul anului 2018, discuțiile au fost despre ambiții politice, mize naționale și competiția electorală care tocmai se apropie.

Președinția României la Consiliul UE trebuie să fie despre cetățeni. Ea nu trebuie confiscată de campania electorală și să devină prizoniera unor interese particulare sau de grup, politice sau economice. Întrucât prioritățile României nu s-au putut face auzite suficient din cauza zgomotului politic, România a avut de suferit și din nefericire nu își poate folosi întregul său potențial.

Trei ani de COŞMAR: Cum ar fi avut loc 'acapararea celei mai importante agenţii a statului român'

De aceea doresc să le mulțumesc sutelor de persoane, experți și simpli cetățeni, care au contribuit la elaborarea priorităților noastre timp de aproape doi ani prin Forumul EU-RO 2019, participând la consultările cetățenești organizate peste tot în țară sau implicându-se în dialogul interinstituțional purtat cu toate instituțiile și actorii politici interesați. România are nevoie de voi pentru o Președinție de succes la Consiliul UE!

PS: prioritățile prezentate au fost supuse dezbaterilor încă din ianuarie 2018. Nu au fost schimbări față de ce am promovat împreună cu echipa mea în calitate de ministru delegat pentru afaceri europene.”, scrie Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.