Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: România are ocazia să arate rezultatele bune în ce privește protecția frontierelor

Facebook/ Victor Negrescu
Victor Negrescu

Victor Negrescu: România are ocazia să arate rezultatele bune în ce privește protecția frontierelor

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că România le poate demonstra tuturor detractorilor din Europa cu fapte și rezultate faptul că merita să fie deja în Spațiul Schengen. El susține că ocazia cea mai nimerită este la Consiliul JAI care va avea loc chiar mâine și care are ca temă tocmai migrația.

”Mâine va avea loc o nouă reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) având ca temă principală de discuție subiectul migrației. Reuniunea reprezintă o bună oportunitate pentru ca România să arate rezultatele obținute în ceea ce privește protecția frontierelor, prin implementarea proiectelor pilot realizate cu sprijinul Comisiei Europene, și faptul că acestea au îmbunătățit performanțele privind controlul migrației și gestiunea solicitărilor de azil.

De altfel, prin noile demersuri și acțiuni ale Guvernului României și cele realizate în Parlamentul European, am reușit să menținem interesul partenerilor europeni pentru această temă, să ridicăm subiectul extinderii Schengen sus pe agenda europeană, să creștem presiunea asupra guvernului din Austria și să arătăm că aderarea țării noastre la zona de liberă circulație este în interesul Uniunii Europene și reprezintă o miză comună europeană.

În perspectiva reuniunii JAI din octombrie, trebuie să intensificăm eforturile diplomatice și acțiunile pentru ca subiectul aderării României la spațiul Schengen să fie discutat de miniștrii de interne din statele membre și să se creeze premizele unei dezbateri mai aplicate la reuniunea JAI din decembrie, după aflarea rezultatelor la alegerile din Olanda care sperăm să conducă la retragerea veto-ului aplicat Bulgariei.”, susține Victor Negrescu pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.