Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a distrus un mit PSD la alegerile prezidențiale

surse

Primul tur al alegerilor prezidențiale răstoarnă ușor percepția publică despre electoratul PSD.

Unul din miturile care circula despre PSD este ca social-democratii obțin grosul voturilor in mediul rural si ca sunt respinsi in mediul urban.

Alegerile din 2 noiembrie au aratat insa o crestere a numarului de voturi obtinut de PSD in peste 70% din municipiile reședință de județ din România, adica în cele mai mari centru urbane ale țării, comparativ cu primul tur al alegerilor prezidentiale din 2009. De exemplu, desi a fost zdrobit de Klaus Iohannis in Timisoara, Victor Ponta a obtinut mai multe voturi decat lua Mircea Geoana in 2009. De asemenea, Victor Ponta a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis în peste 60% din municipiile reședință de județ.

Pe de alta parte, se observa o tendinta de scadere a popularitatii PSD tocmai in marile centre urbane din fiefurile rosii, precum Pitesti, Buzau, Craiova, Focsani, Sectorul 4. De asemenea, in Brasov,  Constanta, Targoviste, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Ramnicu Valcea, PSD a obtinut mai putine voturi decat in 2009.

In ceea ce priveste reședințele de județ în care Victor Ponta a obținut mai puține voturi decât Klaus Iohannis, majoritatea acestora se afla in Transilvania: Alba-Iulia, Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Deva, Iasi, Baia Mare, Targu-Mures, Satu Mare, Zalau, Sibiu, Suceava, Timisoara, Ramnicu Valcea, Sector 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.