Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a făcut niște calcule - când și cum ar putea fi trântit Guvernul și îndepărtat Liviu Dragnea

ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, consideră că imediat după alegerile europarlamentare nu se va forma o nouă majoritate în Parlament, ci abia după prezidențiale se va putea dărâma Guvernul. El susține că în 2020 va fi nevoie de o resetare a peisajului politic pentru că este nevoie de măsuri dure și impopulare.

Citește și: Mihai Tudose replică DEVASTATOARE pentru Carmen Dan: 'Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheață și te inundă'

”După alegerile prezidenţiale, ar fi bine mai repede, dar cel mai probabil după, trebuie să fie o resetare a peisajului politic, să avem un alt guvern. Vor fi nişte măsuri impopulare care însă trebuie luate, să le spui oamenilor, vreau să vă cresc pensiile, dar nu pot să vi le dublez, vreau să cresc salarii, dar nu mai pot pe cele mari de la stat. Le-aţi primit, nu vi le taie nimeni, dar pe cele mici să le cresc. Dar cer performanţă.

Aceste lucruri trebuie făcute şi le putem face cu operaţie fără anestezie sau cu o strategie pe care acum nu o văd. La Pro România sunt oameni care au fost miniştri, prim-miniştri, şi spunem dacă am fi noi mâine ce am face? Că e uşor să criticăm de pe margine. Păi acolo ar trebui făcut aia, acolo...., dar asta nu se poate face singur, ci printr-un tip de solidaritate întâi politică, apoi socială.

Sunt convins că până la alegeri asta ar fi soluţia - un guvern de uniune naţională.

Dilema mea şi a Pro România e următoarea: oamenii ne critică: , tot ei ne spun: .

Nu pot să fac asta decât în măsura în care conving mai mulţi parlamentari de la PSD să vină la Pro România. Am de ales între aceste două lucruri. Dar cred că trebuie să conving cât mai mulţi parlamentari aflaţi acum în Parlament să se depărteze de Dragnea şi Dăncilă şi să voteze pentru o nouă formulă. Altă soluţie nu e până în 2020, altfel vor fi pierderi foarte mari.

Dacă Pro România va avea un scor bun în alegeri, foarte mulţi vor avea curaj să vină spre noi şi atunci se poate schimba. Şi cel mai important e schimbarea lui Dragnea ca preşedinte din Camera Deputaţilor. Acum nu mai au majoritate, îi ţin cei de la minorităţi.

După aceea poţi să mergi să ai un alt guvern. Dar astea sunt calcule politice.

Ce e important pentru oameni e să aibă un guvern performant, nu să spună „nu ştiu” la orice întrebi.

La Apărare şi la Transporturi avem oameni care au fost daţi afară şi au fost puşi la loc, totul e la bunăvoinţa şi discreţia unui om.

Toată puterea lui Liviu Dragnea în PSD e capacitatea de a oferi funcţii. Dragnea are oameni pe care îi ţine cu funcţii, contracte”, a declarat Victor Ponta, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.