Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, anunț pentru firmele de IT

ponta

Premierul Victor Ponta afirmă că facilitatea acordată de Guvern, potrivit căreia companiile din IT vor putea angaja sau reîncadra angajaţii în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16% fără restricţii legate de facultatea absolvită, va permite dezvoltarea în continuare a domeniului într-un ritm susţinut.

"O măsură de sprijin pentru toţi cei care vor să lucreze în domeniul IT, dar nu au absolvit facultăţi de specialitate! De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajaţii în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16% fără restricţii legate de facultatea absolvită. Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piaţa muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susţinut, cu oameni pasionaţi de ceea ce fac!", a scris premierul marţi pe Facebook.

Potrivit unui Ordin al ministrului de resort apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută "companiile care au ca obiect de activitate 'crearea de programe pentru calculator' pot angaja sau reîncadra unii angajaţi existenţi în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16%".

Prin "Ordinul privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator" (apărut în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 573/30.VII.2015) se elimină Anexa 2 din ordinul anterior emis pentru scutirea de la plata impozitului pe venit în cazul programatorilor, anexă care prezenta specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii acestei facilităţi fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.