Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta cere CONVOCAREA premierului Viorica Dăncilă, în Parlament: Îi cere socoteală pentru două ministere importante

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ponta pro romania

Liderul grupului parlamentar PRO Europa, Victor Ponta, a anunţat luni că se doreşte convocarea prim-ministrului Viorica Dăncilă în Parlament, pentru a prezenta în comisiile de specialitate situaţia de la Ministerul de Interne şi de la Educaţie.

"Tocmai pentru că în acest moment avem câteva ministere care nu ştim dacă funcţionează, cum funcţionează, iar noi avem preşedintele Comisiei de educaţie, domnul Sorin Cîmpeanu, preşedintele Comisiei de apărare, domnul Mocioalcă, i-am rugat pe toţi colegii noştri din Camera Deputaţilor ca pentru săptămâna viitoare să o convoace pe doamna prim-ministru - dacă nu avem miniştri - ca să stabilim ce se întâmplă în Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei. (...) În mod normal, ar trebui chemat ministrul. Dar nu mai există miniştri şi atunci primul-ministru înţeleg că îndeplineşte sarcinile celorlalţi miniştri", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

Liderul PRO România a mai precizat că formaţiunea sa îşi doreşte să fie convocată şi o şedinţă a Camerelor reunite, informează agerpres.ro.

"Rapoartele la televiziunea şi la radioul public nu sunt nici aprobate, nici respinse, de foarte mult timp. Nu avem preşedinte la Comisia SRI. (...) Nu mai avem preşedinte la ASF şi ASF e o instituţie extrem de importantă pentru buna funcţionare a pieţei financiare", a spus el.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

Pe de altă parte, Ponta a anunţat că PRO România susţine Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, propus de premierul Viorica Dăncilă.

"Noi, cei de la PRO România, cam toţi am făcut parte din Guvernul care în 2012 a reîntregit pensii şi salarii, deci nu vrem în niciun caz şi nu o să susţinem vreodată tăierea pensiilor şi salariilor. (...) Da, o aşteptăm pe doamna Dăncilă la sediul PRO România şi semnăm pactul, că înţeleg că altcineva nu îl semnează", a adăugat liderul PRO România.

Citește și: Profeția devastatoare de care Liviu Dragnea nu a ținut cont: ‘I-am spus-o în față’

Ponta a apreciat că "politicile total greşite" promovate de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă au "provocat" actuala criză. Pentru remedierea situaţiei, el a propus o "restructurare radicală" a administraţiei publice.

"Să rămână 15 judeţe, să fie maxim 18 ministere, să fie maxim 300 de parlamentari. În felul acesta, din toate acele reduceri de cheltuieli cu administraţia publică să avem banii necesari pentru pensii şi salarii. Altfel, cu siguranţă cei de la PSD nu au aceşti bani. Şi nici cei de la PNL şi USR, dacă vin la guvernare, nu au de unde", a mai spus el.

Citește și: Olguța Vasilescu a explodat la adresa USR-PLUS: ‘Pentru Dragnea au cerut pușcărie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.