Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta dă cărțile pe față despre ce vrea Ludovic Orban să facă: 'Orice altă soluţie e o păcăleală'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ceremonie Pact Cotroceni Ponta Tomac Orban Iohannis Barna

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni, că susţine măsura impozitării suplimentare a pensiilor care depăşesc o anumită sumă, precizând că orice altă soluţie pentru pensiile speciale este "o păcăleală".

"Noi suntem de acord cu abrogarea pensiilor speciale, dacă scoatem militarii, magistraţii, aviatorii, ambasadorii. Aşa au propus ei. (...) Dacă scoţi de acolo militarii, magistraţii, aviatorii, ambasadorii, mai rămân, cred, că vreo 200-300 sute de persoane parlamentari şi angajaţi. De aceea, dacă vreţi să ieşim din păcăleala asta, există o singură soluţie, pentru că problema în România este că sunt pensii mult prea mari obţinute nu prin contribuţie, ci un anumit tip de activitate, soluţia pe care o aplică toate ţările occidentale spre care România trebuie să se îndrepte este aceea a impozitării suplimentare a pensiilor şi salariilor care depăşesc o anumită sumă. Orice altă soluţie este o păcăleală", a afirmat Ponta, la Parlament.

Citește și: Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

El a spus că problema este că în România sunt două categorii de pensionari.

"Aţi văzut, dacă nu vor să taie pensiile militarilor - şi e foarte bine - dacă nu vor să taie pensiile magistraţilor, dacă nu vor să taie pensiile aviatorilor, atunci cui îi taie? La 800 de oameni? Gaura la bugetul de pensii o să fie de vreo 20 miliarde de lei. Problema în România este faptul că există categoria de clasa I de pensionari şi clasa II de pensionari, cetăţeni de clasa I şi de clasa II, acest lucru într-o ţară occidentală se îndreaptă într-un singur fel, prin impozitare diferită. Celelalte poveşti nu contează", a afirmat Ponta.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

El a adăugat că ar susţine proiectul senatorului Eugen Teodorovici dacă va fi amendat în sensul ca toate pensiile şi salariile peste un anumit nivel să fie impozitate, nu doar pensiile militarilor sau magistraţilor.

PSD susţine fie eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare, fie taxarea lor, a afirmat duminică senatorul social-democrat Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor.

Citește și: Mișcare importantă făcută de ministrul Muncii: Am sesizat comisiile de disciplină

"Poziţia fermă a PSD este fie de a elimina pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militare, fie de a le taxa prin acel proiect pe care l-am depus. Fie eliminare la pensii speciale, fie aprobarea proiectului pe care l-am depus", a anunţat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.