Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: 'Începând cu ziua de azi îmi depun mandatul de prim-ministru'

ponta guvern

Victor Ponta a demisionat din funcţia de prim-ministru. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea. La scurt timp, informaţia a fost confirmată de Ponta într-o declaraţie de la Palatul Victoria.

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cazul societăţii şi dorinţa, din nou legitimă, de a avea responsabilităţi mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv - n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al Guvenului", a declarat premierul. 

Ponta şi-a motivat gestul, adăugând că, de-a lungul anilor, ca politician, a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii politici. 

"Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit", a spus premierul demisionar. 

El a adăugat că supărarea şi suferinţa oamenilor nu trebuie să degenereze "în jocuri politice, jocuri de putere, cu efecte negative imposibil de anticipat".

"Vreau să mulţumesc celor care au votat guvernul. Forţele politice şi parlamentarii să se mândrească cu asta. Cei care speculează politic suferinţa vor plăti un preţ foarte scump. Vă asigur că până la formarea unui nou guvern ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce va veni noul guvern predăm o situaţie economică şi socială mai bună decât am preluat. La ora 16 vom avea o şedinţă a coaliţiei", a mai spus premierul demisionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.