Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, despre discursul lui Dragnea: 'Era o propagandă împotriva evreilor, că fură copiii și-i omoară, nu? Tipicul este același'

ponta

Fostul premier Victor Ponta a declarat, vineri, la o dezbatere Eurosfat, că partidul pe care îl conduce, Pro România, are la alegerile europarlamentare sarcina dificilă să vorbească cu alegători cărora li se servește o „propagandă populistă” și a spus că se vorbește acum despre otrăvirea fructelor și legumelor la fel cum se vorbea acum 500 de ani despre evrei că fură copiii și îi omoară. Afirmațiile lui Ponta vin la câteva zile după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus că România este„inundată” de fructe şi legume „despre care nimeni nu ştie câtă otravă sau câte chimicale conţin în ele la preţuri de nimic”.

  • „Noi vorbim cu cei care nu sunt convinsi, cu cei mai afectati sau derutati de ceea ce vad ca o propaganda populista. Nu e foarte usor sa vorbesti cu cineva care chiar crede in anul 2019 ca li se otravesc legumele. Dar trebuie sa vorbim cu ei, repet, chiar dacă nu sunt în sală, să știți că sunt afară și faptul că acum 500 de ani, cred că acum vreo 500 de ani era o propagandă împotriva evreilor, că fură copiii și-i omoară, nu? Tipicul propagandei este același, ideea că ni se otrăvesc legumele și fructele și vine cineva din România care ne apără de străinii care ne otrăvesc fructele și legumele, sau nu mai știu, anul trecut ne furau copiii, este o sarcină dificilă”, a declarat Victor Ponta.
  • „Noi cei de la Pro Romania putem sa vorbim cu acei oameni care sunt mai vulnerabili in fata acestei propagande (...) Chiar daca se considera social-democrati, chiar daca au votat PSD, sunt jenati sa fie asociati cu coruptie, cu analfabetism, cu propaganda din aceasta de cel mai jos nivel, dar eficienta”, a adăugat fostul premier.
  • „Proiectul Pro România pornește de la o stare de pericol. S-a vorbit despre evenimentul de la Snagov, 1995. Traiesc azi cu senzatia ca pentru prima oara dupa anul 2000 se pune problema in mod real de catre o forta politica de a vedea in UE un dusman. In 2000 era Vadim Tudor cu PRM cu un impact important, 20%, dar nu a avut o infrastructura sa-l duca la putere. Acum aceleasi idei antieuropene, xenofobe, au fost preluate de cea mai puternica masina electorala din Romania (...)  Cred ca e prima data cand exista un pericol real pentru apartenenta noastra la UE. Drumul european este în pericol și trebuie sa il salvam”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în comuna Colibaşi din judeţul Giurgiu:

  • "Pe de altă parte instituţiile de care am vorbit să facă controale, să verifice, intră roşia pe la Giurgiu, intră ardeiul, nu ştiu ce fruct, acolo poate să facă o analiză, ştiu că este şi în Giurgiu o firmă ce are un laborator care în cinci minute poate să îţi dea exact ce compoziţie are fiecare fruct sau legumă. Era o lege ca 51 la sută din marfă să fie românească. Îşi bat joc de ea, să discutăm realist şi în mod eficient, nu avem nicio şansă cu legea aia ca producătorii români să aibă prioritate pentru că i se pun atât de multe piedici pentru că interesul este să vândă marfa de afară”
  • „Eu, azi dimineaţă, am încercat să mănânc o roşie, am mâncat doar o felie, nu am putut să mai mănânc, dacă închizi ochii, nu ştii ce mănânci. Programul ăsta a fost bun cu trei mii de euro pentru tomate, trebuie să prezinte ministrul un program mult mai agresiv de sprijin pentru că nu ne batem cu o armată de copii, ne batem cu armate grele, România e inundată de carne congelată, e inundată de fructe şi legume aduse de peste tot despre care nimeni nu ştie câtă otravă sau câte chimicale conţin în ele la preţuri de nimic. Până să iasă românii cu roşiile preţul pe piaţă este unul, când ies românii cu roşiile ăia vin la un leu, păi înseamnă că este o mare bătaie de joc. Pe lângă faptul că sunt proaste, e şi evaziune fiscală şi contrabandă la greu"

Citește și: ALERTĂ meteo de la ANM! Un ciclon a intrat în România: vor fi FURTUNI VIOLENTE, cu tunete și fulgere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.