Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: 'Doar Curtea Constituţională este cea care se poate pronunţa asupra constituţionalităţii numirii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat'

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri seara că doar Curtea Constituţională este cea care se poate pronunţa asupra constituţionalităţii numirii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de prim-ministru, potrivit Agerpres.

"Din punctul meu de vedere, numirea domnului Orban pentru un nou mandat nu ştiu dacă este constituţională sau nu. Marcel Ciolacu a zis că o să decidă Curtea Constituţională. Asta înseamnă - pe bună dreptate, aşa aş face şi eu - că va cere Curţii Constituţionale să se pronunţe. Curtea se va pronunţa, nu ştiu, în două săptămâni, în trei, în patru", a spus Ponta la o emisiune a postului public de televiziune.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

Liderul Pro România a menţionat că până cu o zi înainte de votul din Parlament nu avea intenţia să voteze moţiunea de cenzură, însă a luat decizia de a se pronunţa pentru demiterea guvernului Orban după ce acesta a adoptat, într-o şedinţă, 25 de ordonanţe de urgenţă.

"Eu, până ieri, nu voiam să votez moţiunea de cenzură, pentru că voiam alegeri în două tururi - sunt un partid mic. De fapt, să fim foarte direcţi: şi PNL-ul vrea alegeri într-un tur, ca şi PSD. (...) După care, parcă aseară, ca să mă convingă să votez moţiunea, domnul Orban a adoptat 25 de ordonanţe. Nici el nu cred că ştie ce a adoptat. Una dintre ele reducea toate termenele legate de alegeri. Acea ordonanţă nu a primit aviz, a primit aviz negativ, nu s-a publicat în Monitorul Oficial până la demiterea guvernului, deci nu produce efecte', a spus Ponta la postul TVR1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.