Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, după decizia CJUE: Nu mai veniți cu invenția că 'Așa ne cere Europa!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta comentează, marți, decizia Curții de Justiției a UE potrivit căreia desfiinţarea SIIJ rămâne la latitudinea autorităţilor naţionale.

„De la inceputul acestui scandal ridicol cativa oameni rationali am incercat sa explicam o evidenta: modul in care se organizeaza intr-o tara membra a UE anumite unitati de parchet sau instante NU este reglementat prin Directive sau “aquis” ! Fiecare tara isi stabileste sistemul judiciar! Vreti sa desfiintati Sectia - votati in Parlament ! Dar nu mai veniti cu inventia ca “asa ne cere Europa”!

Am auzit atatea strigate si aberatii juridice de la tot felul de oameni politici ( dar nu numai oameni politici ) in acesti ani : “vom fi exclusi din Europa” , “vom fi condamnati de UE” , “toata Europa condamna Sectia Speciala” bla bla bla !

Acum avem decizia Curtii de Justitie a UE referitoare la Sectia Speciala - o decizie pe care toti o cunosteam de la inceput : “este la latitudinea autoritatilor romane” - adica a Parlamentului ! Care Parlament poate sa o infiinteze, sa o modifice sau sa o desfiinteze !

Recunosc ca sunt satul sa vad de atatea ori interese meschine de politica interna care sunt acoperite cu minciuna “asa spune Europa” !

Daca sunteti curiosi sa vedeti cine striga cel mai tare ii gasiti usor si la USR PLUS si la PNL si prin alte “zone” asa zis apolitice - dar ne pierdem timpul ! Data viitoare vor face la fel !”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.