Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îl ridiculizează pe Klaus Iohannis, după lansarea 'României Educate': A fost ca la Kim Jong-un, ca pe vremea comuniștilor

Facebook
Victor Ponta

Victor Ponta îl ridiculizează pe Klaus Iohannis, după lansarea 'României Educate': A fost ca la Kim Jong-un, ca pe vremea comuniștilor

Victor Ponta a comentat în stilul caracteristic, miercuri seara, la România TV, festivitatea de la Palatul Cotroceni organizată de către Klaus Iohannis, odată cu lansarea „României Educate".

Evenimentul de la Palatul Cotroceni, organizat de către Klaus Iohannis, pentru semnarea „Legilor Educației”, a fost un fel de manifestație tipică lui Kim Jong-un, crede Victor Ponta.

În același timp, fostul premier a trecut în revistă cele mai grave probleme din sistem.

„Sunt foarte neliniștit. În primul rând, scena a fost ca de undeva din Coreea de Nord, ca să nu spun că din buncărul lui Hitler. Mai lipseau pionerii care să cânte ‘O lume minunată!’. 50 de licee din România nu au măcar vreun absolvent de BAC. Toți cei de acolo, Ministerul Educației a greșit listele. Au greșit ăia. Eu vorbesc ca tată, nu ca om politic. Niciodată ca acum nu mi s-a părut că au învățat mai puțin elevii. Ba era Săptămâna Altfel, ba era vacanță, grevă… Niciodată nu am fost mai temător față de ceea ce se întâmplă în școală. Vedem în București. O profesoară atacată cu un cuțit. Nu face nimeni, nimic. Sunt dealeri de droguri în școli. Cum să faci o astfel de manifestație la Palatul Cotroceni?

Victor Ponta: „A fost ca pe vremea comuniștilor”

Am văzut și eu subiectele de la BAC. Parcă erau făcute din Caragiale. Faci o manifestare de Coreea de Nord… Domnul Iohannis e într-o realitate paralelă. Sutele de oameni din jur… Nimeni nu i-a spus să nu mai laude educația. Asta m-a speriat. Sistemul se prăbușește în fiecare zi. Profesorii merită salarii mai mari. Chiar dacă le mărim, asta nu înseamnă că e singura problemă.

Singura dezbatere a lui Iohannis a fost cu mine, la Realitatea TV. Mi-am dat seama că nu se pricepe la nimic. A fost ca pe vremea comuniștilor. Acolo nimic nu era greșit, totul era perfect. Mă sperie lașitatea și conformarea voluntară a tuturor celor prezenți acolo (…) Chiar nimeni să nu-i spună astea (n.r. – problemele din sistem), a declarat Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.