Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta lansează un nou atac la adresa Ungariei: Ce implicație are Klaus Iohannis

iohannis ponta rtv.net

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că există tensiuni în relaţia România-Ungaria, dar că acestea pot fi gestionate într-o manieră europeană.

Citește și: MĂCEL în PSD! Senatorul Daniel Savu îl RUPE pe Codrin Ștefănescu: Ce DEZVĂLUIRI face

"Sunt, categoric, dar cred că le putem gestiona european. Adică, ca doi buni vecini, ca două ţări care au aceleaşi standarde democratice, că altfel nu eram membri ai Uniunii Europene şi ai NATO", a declarat Victor Ponta la Antena 3, întrebat dacă în opinia sa există tensiuni în relaţiile româno-maghiare în acest moment după declaraţiile unor oficiali ai Budapestei şi reacţia venită din partea română.

Citește și: Victor Ponta și-a pus DEMISIA din funcția de premier pe masă acum o lună: Cine i-a rupt-o

Întrebat în ce relaţii se află cu prim-ministrul ungar Viktor Orban, premierul Ponta a spus: "În niciun fel de relaţie", ulterior spunând că "poate că are preşedintele Iohannis şi este suficient". "Se întâlnesc la forumurile PPE (..) Cât timp ne respectăm între noi, ţările, guvernele, popoarele, totul e în regulă", a adăugat Ponta.

Ponta a adăugat că, pe de altă parte, se află într-o relaţie de prietenie cu toţi premierii din regiune sau ţările partenere, el dând exemplul omologului din Georgia.

Citește și: Sondajul SURPRIZĂ: Urcare spectaculoasă în topul preferințelor politice

"Eu cred că trebuie să avem relaţii bune cu toţi vecinii. Cred că apartenenţa Guvernului de la Budapesta la PPE este dreptul lor şi este foarte bine. În Europa sunt guverne PPE, guverne social-democrate, dar cred că trebuie să fim respectaţi ca ţară. Şi cred că faptul că cei de la PNL nu deschid gura o fac de frică să nu-i certe PPE, ceea ce este foarte rău", a afirmat premierul.

Citește și: Filmare EXPLOZIVĂ cu Cristi Dănileț, judecător CSM / VIDEO

Ponta a mai spus despre ambasadorul ungar la Bucureşti că acesta, prin interviul recent care născut reacţii de ambele părţi, "a exagerat cu obrăznicia". "Şi folosesc un termen nediplomatic pe care sunt convins că-l va traduce în limba maghiară. Niciun ambasador al vreunei ţări nu şi-a permis vreodată în România şi niciodată un ambasador român nu-şi permite în străinătate să dea interviuri în presă cu obrăznicie la adresa României. Motiv pentru care Ministerul de Externe a avut o atitudine corectă, din punctul meu de de vedere. Domnul Aurescu m-a consultat şi sper să fi înţeles acest avertisment, că există o limită peste care nu mai întoarcem obrazul", a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că, totuşi, nu este vorba de un ultim avertisment, având în vedere că situaţia este tratată diplomatic. Întrebat dacă a fost un cartonaş galben şi urmează unul roşu, premierul a spus: "În cazul de faţă, în ceea ce priveşte ambasadorii cartonaşele le poate da doar preşedintele României. Guvernul atrage atenţia. Noi suntem ca arbitrii de linie, noi semnalizăm, după care, arbitrul central...", a spus Ponta.

Şeful Guvernului nu a vrut să comenteze faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu s-a exprimat în această situaţie. "Nu, nu vreau să comentez. Dacă zic că domnul Iohannis să nu se bage la economie că nu se pricepe, nu pot să mă bag eu peste atribuţiile preşedintelui", a mai spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.