Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta revine cu EXPLICAȚII după violențele de la miting: 'O precizare pentru toți cei care reușesc să gândească cu mintea lor'

ponta

Fostul premier al României, Victor Ponta, revine cu precizări după violențele de ieri din Piața Victoriei.

"In Ianuarie 2012 am acuzat Guvernul Boc pentru faptul ca a generat violenta intre protestatari si jandarmi / intre 2012-2015 am avut grija ca in Romania niciun protestatar si niciun jandarm sa nu fie lovit / in August 2018 am dreptul si datoria sa acuz Guvernul Dragnea ca a generat si a dat ordin pentru violentele in urma carora au avut de suferit protestatari si jandarmi nevinovati / Romania are nevoie de pace si liniste dar acestea pot fi garantate doar de catre niste guvernanti drepti si responsabili!

Update - o precizare pentru toti cei care reusesc sa gandeasca cu mintea lor : TOTI romanii care au avut de suferit ( protestari sau jandarmi - pentru mine sunt toti cetateni ai tarii mele ) sunt doar victimele unor ticalosi care au dat ordinele : Dragnea si sluga lui Carmen Dan / datoria mea ca Premier a fost sa iau masuri ca niciun cetatean ( nici jandarm nici protestatar) sa sufere si sa nu avem violenta in strada - am realizat acest lucru timp de 4 ani, sunt mandru de acest lucru si regret nespus sa vad romani loviti ( jandarmi sau protestatari) / cei care aveau datoria sa evite aceste violente erau cei din Guvern si nu au facut acest lucru / cand ai Puterea o folosesti pentru binele tuturor oamenilor si nu ca sa ii pui sa se lupte intre ei / iar cei care la televizor va mint si manipuleaza la ura si violenta sa stiti ca o fac pentru bani si nu de drag sau comapsiune pentru o femeie jandarm care a fost victima ( daca le pasa de viata jandarmilor ii criticau pe cei care le-au dat ordinele gresite) .

M-am uitat cu oroare la ce s-a intamplat azi in Tara / si ma declar indignat de modul mizerabil si criminal in care niste romani sunt tratati de catre Guvernul lor ( indiferent daca esti sau nu de acord cu revendicarile lor)/ am exact aceeasi reactie si pozitie oe care am avut-o in Ianuarie 2012 cand Guvernul Boc a dat ordin jandarmilor sa intervina contra manifestantilor!

Am considerat mereu ( si nu am renuntat la acest principiu) ca ajungi la guvernare ca sa faci bine oamenilor / Dragnea ( si altii ca el) cred ca guvernarea este doar ca sa faci bani, sa iti promovezi rudele si oamenii din gasca ta si sa folosesti forta Statului impotriva celor care te critica !

1. Am fost Prim Ministru timp de 4 ani si niciodata nu am fost de acord sa folosesc forta institutiilor Statului impotriva oamenilor / in Noiembrie 2015 cand protestele puteau degenera am demisionat imediat si am detensionat situatia / am gresit eu crezand in democratie si in responsabilitate politica ? Are dreptate Dragnea sa isi puna slugile sa dea ordine si sa oblige jandarmii sa bata oameni? Are dreptate sa dea bsni si sa minta la televizor mai oribil decat pe vremea PCR? Dvs sa decideti - eu nu m-am razgandit.

2. Am considerat mereu ca Ministerul de Interne trebuie sa slujeasca oamenii si nu sefii politici - din acest motiv am refuzat inca din 2012 sa il las pe Dragnea sa isi implineasca cea mai mare dorinta si sa fie Ministru de Interne / eu i-am aparat pe romani de Dragnea pana in Noiembrie 2015 / de atunci pana azi trebuia Klaus Iohannis sa ii apere ; a facut asta ( cand a semnat Decretul de Ministru de Interne pentru Carmen Dan ?!?)

Citește și: Pagina de Facebook a președintelui Iohannis, luată cu ASALT de nemulțumiți după criticile aduse Jandarmeriei

3. Spre deosebire de Dragnea ( corupt , incult si total lipsit de valori ideologice ) Ion Iliescu era onest , educat si cu principii de stanga / cu toate acestea a fost vinovat de Mineriade - si PSD a trait 20 de ani cu acest stigmat! Toti PSD - istii cumparati sau predati Grupului Infractional de la Teleorman trebuie sa stie ca multi ani de acum incolo vor plati un pret urias pentru crimele lui Dragnea la care asista cu o lasitate de nescuzat!

4. Am fost criticat, insultat si detestat de romanii din Diaspora ( chiar daca decizia de a nu deschide mai multe sectii de vot mi-a fost propusa si sustinuta in 2014 de catre seful campaniei mele electorale) / mi-am cerut scuze pentru greseli, am spus cand am crezut ca nu au dreptate, am luat masuri concrete pentru sprijinul lor si am continuat sa apreciez toti romanii ( din Tara sau din Diaspora) care muncesc onest si contribuie la binele Romaniei / razboiul declarat acum de Dragnea impotriva lor este o crima grava si va fi pedepsita!" a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.