Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, risipă de milioane pe bani publici: A cheltuit mai mult decât Emil Boc

victor ponta dna

Au ieşit la iveală cifre îngrijorătoare. Victor Ponta este în prim plan atunci când a venit vorba de risipă pe bani publici. Fostul premier nu s-a uitat la bani cînd a fost vorba de deplasările externe, în timpul mandatului său de premier. A cheltuit peste 3,6 milioane de lei, adică de peste două ori mai mult decît Emil Boc, care a avut un mandat aproape la fel de lung, arată datele puse la dispoziţie de Guvern pentru Digi24. Vîrful a fost atins în 2013, cînd Victor Ponta a făcut un turneu în Asia şi o vizită în Statele Unite.

Citeşte şi: Băsescu intervine în scandalul de la Antena 3. Atac dur la Tăriceanu

În 2013, Victor Ponta a cheltuit peste un milion de lei cu deplasările externe. Intră aici biletele de avion, cazarea şi diurnele. A făcut un turneu în cele mai importante ţări din Asia, dar a mers şi în Statele Unite, în încercarea de a găsi parteneri pentru proiectele prioritare ale Guvernului. Fără prea mult succes însă. Chinezii n-au mai vrut să facă autostrăzi în Romînia şi au renunţat la construirea şoselei de mare viteză Comarnic-Braşov, chiar înainte de depunerea ofertelor finale. Iar în Azerbaijan, Victor Ponta a fost refuzat de oficialii SOCAR, cărora le propusese să preia Oltchim. „Am fost interesaţi mai demult, însă aşa cum am discutat astăzi, propunerea Romîniei a venit prea tîrziu, cînd deja cumpărasem rafinăria din Turcia”, a declarat Elshad Nassirov, vicepreşedinte SOCAR.

Vezi şi: Cazul Antenei 3 a explodat în Senat. DECIZIA votată de toate partidele politice

O sumă considerabilă a cheltuit fostul premier şi în ultimul an de mandat: peste 975 de mii de lei. 2015 a fost marcat de vizitele făcute în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Acolo, Victor Ponta a încercat să atragă investitori pentru TAROM şi Aeroportul Bucureşti, care ar trebui extins. Niciun partener nu s-a declarat însă interesat. În total, Victor Ponta a cheltuit 3,6 milioane de lei pe deplasările externe, de peste două ori mai mult ca fostul premier Emil Boc, care a avut un mandat aproape la fel de lung. Şi cînd vine vorba de cheltuielile de protocol - adică mesele oficiale, cadouri şi flori - Victor Ponta a fost mai generos decît Emil Boc, însă aici diferenţele sunt mult mai mici. La acest capitol, putem spune că Mihai Răzvan Ungureanu conduce clasamentul. A cheltuit peste un milion de lei în mai puţin de trei luni de mandat, aproape jumătate din cît a cheltuit guvernul Boc în trei ani, mai spune Digi 24.

Vezi şi: Decizie în instanţă: Veşti proaste pentru Remus Truică şi 'prinţul' Paul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.