Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta s-a întâlnit cu ambasadorii statelor membre UE

ponta ue

Prim-ministrul Victor Ponta a participat, astăzi, la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre UE, organizat de Președinția luxemburgheza a Consiliului Uniunii Europene. La dejun a participat și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Prim-ministrul a exprimat susținerea României pentru obiectivele Președinției luxemburgheze, cu accent pe creștere economică, piața internă, migrație și consolidarea profilului global al UE, într-un context european marcat de multe provocări atât în plan intern, cât și in vecinătate.

Premierul a salutat acordul recent privind asistența financiară acordată Greciei, care demonstrează că UE are capacitatea de a găsi soluții și că Grecia are nevoie de UE, așa cum și UE are nevoie de Grecia.

În ceea ce privește situația economică din România, prim-ministrul Victor Ponta a prezentat principalii parametri macroeconomici, cu accent pe creșterea economică înregistrată (cea mai ridicată din UE în primul trimestru din acest an), pachetul de măsuri fiscale și noile propuneri care urmează să fie aprobate de guvern în ceea ce privește achizițiile publice. După semnarea programelor operaționale, prioritatea zero va fi implementarea acestora.

‎Referitor la migrație, a evidențiat faptul că România va acționa solidar și responsabil cu țările afectate și va participa la efortul comun. România asigură eficient protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene. Totodată, și-a exprimat speranța obținerii unui rezultat pozitiv în ceea ce privește aderarea României la Schengen în această toamnă.

În cadrul dejunului de lucru, a avut loc și un schimb de opinii cu privire la situația din vecinătatea estică, fiind reiterată susținerea parcursului european al statelor partenere, cu accent pe Republica Moldova și Ucraina. În ceea ce privește Republica Moldova, a fost evidențiată necesitatea formării cât mai rapide a guvernului, care să continue reformele și implementarea obiectivelor în raport cu UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.