Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: Vreau să spun tot la ÎCCJ. Antonescu, Hellvig si Dragnea știu adevărul

ponta zambeste

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica, ca va merge miercuri, la ICCJ, sa spuna 'tot adevarul' in dosarul Referendumul,

"Sigur ca da, miercuri (voi merge, n.red.). Voi spune adevarul si numai adevarul si anume faptul ca din toate cunostintele pe care le-am avut ca lider de partid si Premier, n-a facut nimeni in 2012 o schema de fraudare, chiar au venit 7,4 milioane sa voteze pentru demiterea lui Basescu. Aici vorbim de responsabilitati penale, o sa spun doar adevarul orice ma intreaba instanta. Intamplator chiar stiu cel mai bine ce s-a intamplat in 2012, la fel cum stie dl Crin Antonescu, la fel cum stiu fostii secretari generali, dnul Dragnea, dl Hellvig. Deci adevarul pe care-l stiu cum sa nu-l spun? Ba vreau sa-l spus si evident ca ma voi prezenta miercuri", a declarat Victor Ponta la RTV.

Intrebat daca ar trebui chemat si Crin Antonescu, Ponta a raspuns: "Fiind vorba de un proces in desfasurare, nu pot sa-mi dau cu parerea"

ÎCCJ a stabilit pentru 11 martie următorul termen în dosarul "Referendumul", dată pentru care a decis citarea martorilor propuşi de avocatul lui Liviu Dragnea pentru audiere, printre care se află şi premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.