Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria lui Milorad Dodik, omul forte al sârbilor din Bosnia, confirmată de Comisia Electorală Centrală

dw.com
Milorad Dodik

Omul forte al sârbilor din Bosnia, naţionalistul prorus Milorad Dodik, a câştigat preşedinţia entităţii sârbe a ţării divizate, a anunţat joi Comisia Electorală Centrală, după renumărarea voturilor motivată de acuzaţii de fraudă din partea opoziţiei, relatează France Presse.

"Numărătoarea de control a confirmat (...) că Milorad Dodik, candidatul reprezentând poporul sârb şi care era în frunte (...), a rămas cu cel mai mare număr de voturi obţinute" , a declarat Suad Arnautovic, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, potrivit Agerpres.

Comisia Electorală Centrală (CIK) a ordonat o nouă numărare a voturilor la 10 octombrie, când rezultatele preliminare aproape complete îi acordau lui Milorad Dodik 48% de voturi faţă de 43% pentru candidata opoziţiei Jelena Trivic.

Aceste alegeri s-au numărat printre numeroasele scrutine organizate pe 2 octombrie la nivelul central şi al celor două entităţi ale Bosniei, Republica Srpska (RS) şi entitatea croato-musulmană, în virtutea unui sistem complex şi adesea paralizant moştenit din acordurile de pace de la Dayton din 1995.

Partidele de opoziţie din RS au acuzat "fraude" a doua zi după alegeri. Ele l-au acuzat pe Milorad Dodik şi partidul său de "jefuirea organizată a alegerilor".

Milorad Dodik, în vârstă de 63 de ani, politicianul pro-rus care domină scena politică a sârbilor din Bosnia de mai bine de 15 ani şi care a fost vizat de sancţiuni americane şi britanice pentru politicile sale separatiste, respinge aceste acuzaţii şi declară că este "învingătorul" scrutinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.