Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie FACIAS pentru activitatea organizațiilor sindicale și patronale din România

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a reușit să obțină emiterea Ordinului nr. 58/281/C/2024 de către Ministerul Justiției și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, un pas important pentru consolidarea dialogului social și a transparenței în activitățile organizațiilor sindicale și patronale din România. Acest ordin stabilește modelul unitar, precum și modul de completare și operare a registrelor speciale ale organizațiilor sindicale și patronale.

Decizia ministerelor de a emite ordinul chiar luna aceasta vine în urma cererii formulate de FACIAS la data de 20 noiembrie 2023 și a plângerii prealabile prin care fundația a solicitat emiterea ordinului comun, conform dispozițiilor art. 179 din Legea privind dialogul social. Astfel, FACIAS a evidențiat necesitatea urgentă de a avea un model și un mod unitar de operare a acestor registre esențiale, pentru a asigura o mai bună organizare și funcționare a organizațiilor sindicale și patronale.

De ce era nevoie de acest lucru? Pentru a oferi un cadru clar și eficient pentru evidența organizațiilor sindicale și patronale. Prin standardizarea procedurilor, se asigură transparența și se facilitează un control mai eficient asupra modului în care sunt gestionate și reprezentate interesele membrilor acestor organizații.

FACIAS consideră că emiterea acestui ordin este un pas important pentru îmbunătățirea relațiilor de muncă și a dialogului social în România, contribuind semnificativ la crearea unui mediu de lucru mai echitabil și la protejarea drepturilor angajaților români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.