Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie importantă pentru Bashar Al-Assad. Opoziția a slăbit considerabil

siria

O importantă reţea de militanţi sirieni, Comitetele locale de coordonare (LCC), a anunţat sâmbătă că s-a retras din rândurile coaliţiei în exil, pe care o acuză că este subminată de 'conflicte interne' şi 'ambiţii personale', relatează AFP. 

Într-o scrisoare adresată Coaliţiei naţionale a opoziţiei siriene, LCC denunţă de asemenea transformarea acestei formaţiuni în 'blocuri legate de forţe străine', aluzie la Arabia Saudită, Qatar şi Turcia, susţinătoare ale adversarilor preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad. 

'LCC au decis să se retragă oficial din Coaliţie', a informat reţeaua într-o scrisoare. 

'Am sperat că această formaţiune politică, printre ai cărei fondatori ne numărăm, va realiza aspiraţiile poporului şi principiile revoluţiei sale, pentru care a plătit un preţ de neimaginat', au scris opozanţii. 

'Din nefericire, am constatat în repetate rânduri incapacitatea sa de a întreprinde această misiune', a continuat LCC care, cu sprijinul militanţilor din întreaga Sirie, transmite regulat informaţii asupra evenimentelor de la declanşarea crizei siriene în 2011. 

LCC denunţă mai ales un mecanism de lucru 'non-instituţional' şi formarea unor 'blocuri legate de factori şi forţe externe, fapt ce a reprezentat principala cauză a conflictelor interne din jurul ambiţiilor personale ale anumitor membri ai Coaliţiei'. 

'Ne este ruşine (...) să vedem ce s-a întâmplat cu Coaliţia', au subliniat LCC, referindu-se la conflicte 'ruşinoase' şi ambiţii 'bolnave'. 

De la declanşarea crizei siriene în 2011, la început paşnică înainte de a de militariza în faţa represiunii brutale a regimului Al-Assad, opoziţia politică din exil a fost incapabilă să afişeze un front comun, măcinată de diviziunile şi rivalităţile dintre susţinători săi, Riadul, Doha şi Ankara. 

În patru ani, conflictul din Siria a făcut peste 230.000 de morţi, potrivit unui ONG, iar jumătate din populaţie şi-a abandonat locuinţa.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.