Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie în ”lupta” Antena 3 vs jurnaliști

Antena 3 4 vioa privesc.eu

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dat miercuri, 2 martie, o decizie în urma plângerii depusă de cei de la Antena 3 împotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalagă, dar și de alți jurnaliști. Petentul nu a avut câștig de cauză de data aceasta.

”Cu privire la plângerea înaintată de S.C. Antena 3 S.A. împotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalaga, intitulat “Mulțumim, Antena 3!”, publicat pe pagina de internet a publicației online HotNews, s-a constatat că opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu încalcă dreptul la demnitate al persoanelor în cauză și se încadrează în limitele libertății de exprimare”, este decizia celor de la CNCD, iar votul a fost acordat în unanimitate. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Dan Tapalagă.

Și în cazul unui articol scris de Mălin Bot, tot despre Antena 3, cei de la CNCD au precizat că nu s-a încălcat dreptul la demnitate al persoanelor.

O alta plângere depusă de Antena 3 la CNCD a vizat articolele publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze, iar în acest caz, CNCD a "constatat că opiniile exprimate constituie discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor vârstnice și al celor cu afecțiuni psihice și s-a aplicat sancțiunea de avertisment, formulându-se totodată o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.