Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE pentru Halep în primul meci din 2020. Calificare în sferturi la Adelaide

Doartenis
Simona Halep

Simona Halep (locul 4 WTA) a învins-o marţi, 14 ianuarie, pe tenismena australiană Ajla Tomljanovic (26 de ani, 52 WTA), în turul al doilea al turnerului WTA Premier din Adelaide. Românca s-a impus în două seturi, 6-4, 7-5. A fost primul meci jucat la simplu în 2020 de Halep, care s-a calificat astfel în sferturile de finală ale turneului.

Simona Halep și Ajla Tomljanovic s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, de fiecare dată impunându-se românca, în trei seturi. S-a întâmplat în turul al doilea de la Cincinnati 2018, scor 4-6, 6-3, 6-3, și în runda inaugurală de la Roland Garros 2019, scor 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep este favorită a doua a întrecerii și ocupantă a locului 4 WTA. În sferturile de finală, Halep o va întâlni pe învingătoarea din partida Aryna Sabalenka (12 WTA, Belarus, 21 ani) vs. Bernarda Pera (70 WTA, SUA, 25 ani).

Jocul Simonei Halep a arătat cu suişuiri şi coborâşuri în primul ei meci din 2020. La început, românca a fost solidă pe raliuri, sigură pe loviturile ei, reuşind puncte spectaculoase, şi greşind destul de puţin, notează news.ro.

În acelaşi timp, ea a arătat aceleaşi carenţe la serviciu, un amestec de aşi, duble greşeli şi vulnerabilitate pe al doilea, şi a pus scurte neinspirate.

Însă după numai nouă ghemuri, Simona Halep s-a plâns de oboseală şi evoluţia ei a început să scadă în precizie şi intensitate.

De partea cealaltă a fileului, replica jucătoarei australiene de 1,8 metri înălţime a fost una de bună calitate. Agresivă, cu un serviciu puternic, Tomljanovic s-a mişcat bine pe teren şi a pus multă presiune pe Halep.

În cele din urmă, experienţa şi psihicul de campioană ale Simonei Halep şi-au spus cuvântul, ea speculând foarte bine un moment de slăbiciune al adversarei, din finalul meciului.

Neobişnuit la Simona Halep, ea a primit un avertisment pentru întârzierea la serviciu, la scorul de 4-2, 30-30, în primul set.

Simona Halep a reuşit primul break al partidei la scorul de 1-1, după o lovitură excepţională, în diagonală, din poziţie defensivă. Jucătoarea română a servit pentru set la 5-3, dar Tomljanovici a reuşit break-ul.

La 5-4, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a corectat poziţia la retur şi a sfătuit-o să-şi facă jocul ei, însă românca s-a plâns de oboseală. "Să-i spui lui Teo (n.r. - Cercel, preparatorul fizic) că am obosit", i-a cerut Halep antrenorului ei.

Sfaturile au funcţionat şi Halep şi-a luat break-ul înapoi şi a câştigat setul, cu 6-4, după 41 de minute de joc.

În setul secund, tot Halep a reuşit prima break-ul, la 1-0, conducând apoi cu 2-0. Tomljanovici a egalat şi cele două sportive au mers cap la cap cu serviciul, până al 6-5. La acest scor, australianca a avut 30-0 pe propriul serviciu, apoi a comis patru erori la rând şi Halep s-a impus cu 7-5, după o oră şi 37 de minute de joc.

Tot la 5-4, românca l-a chemat din nou pe Cahill, iar antrenorul a folosit acelaşi discurs liniştitor pentru a-i transmite elevei lui că este normal să nu se simtă confortabil la primul meci al sezonulu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.