Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru Monica Niculescu și Irina Begu - Perechea formată din cele două românce a câștigat finala turneului WTA de la Hua Hin

www.sptfm.ro
Monica Niculescu Irina Begu

Perechea formată din Irina Begu şi Monica Niculescu a câștigat finala turneului de la Hua Hin în fața perechii Anna Blinkova (Rusia) - Yafan Wang (China), scor 2-6, 6-1, 12-10, după o oră și 28 de minute de joc, scrie Mediafax.

În primul set, româncele au condus cu 2-0, însă au pierdut apoi cu 2-6 în doar 35 de minute. În setul secund, Begu și Monica s-au impus în 33 de minute, scor 6-1.

Tiebreak-ul decisiv a durat 20 de minute, perechile au ajuns la 3-3, dar Blinkova și Wang s-au distanțat la 6-3, au condus și cu 7-5, dar sportivele din România și-au revenit. S-au impus cu 12-10 și au câștigat al doilea trofeu WTA împreună din carieră, după cel obținut în 2012 la Hobart.

Citeste si PNL dă ULTIMATUM Guvernului: Se cere construirea unui spital regional de urgență și finalizarea unei autostrăzi

Până la trofeul obținut la Hua Hin, Monica Niculescu (31 de ani) avea opt titluri WTA la dublu şi 16 finale jucate, în timp ce Irina Begu (28 de ani) avea opt titluri şi şapte finale.

Cele două vor evolua la dublu și în partida de FedCup a României cu Cehia, la Ostrava, care va avea loc săptămâna viitoare, în primul tur al Grupei Mondiale I.

Pentru acest titlu, Irina Begu și Monica Niculescu vor câștiga peste 12.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Begu se va clasa de luni, 4 februarie, pe locul 33 în lume în clasamentul de dublu, fiind a doua clasata dintre românce, după Mihaela Buzărnescu, care este pe 27. Monica Niculescu revine în primele 50 de sportive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.