Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE pentru Simona Halep! Calificare în semifinalele turneului de la Cincinnati

halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, pe spotiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Partida a durat o oră şi 41 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut a doua prezenţă la rând în semifinalele unui turneu WTA, după ce săptămâna trecută ea a atins aceeaşi fază la Toronto.

Începutul de meci a fost destul de complicat pentru Halep, care s-a văzut condusă cu 2-0, după un break în primul ghem. Cu un serviciu puternic şi plasat, Pavliucenkova a dominat jocul atât timp cât resursele sale fizice au fost la un nivel înalt. Ea a condus cu 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată la 4. Din acel moment, Halep, obosită după două partide de aproape trei ore, a gestionat cu atenţie meciul, a început să lungească un pic punctele şi să profite de limitele de mobilitate şi de tehnică ale rusoaicei.

Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Simona Halep să rateze o primă minge de set la 6-5. În tie-break, Halep a avut 4-0, Pavliucenkova s-a apropiat la 4-3, dar românca nu a mai greşit până la final şi a câştigat primul set după 63 de minute.

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, după două break-uri. Pavliucenkova a obţinut şi ea câte un rebreak, la acest scor şi la 4-1, însă nu a putut-o împiedica pe Halep să se impună cu 6-2.

"Sunt foarte fericită că am putut câştiga acest meci şi obţine calificarea în semifinale aici pentru prima dată. Mi-a plăcut acest meci şi am jucat bine. Sunt un pic obosită acum, pentru că am avut mult de alergat astăzi, dar am reuşit să joc agresiv şi să lupt pentru fiecare punct", a declarat sportiva română, aflată acum la un meci de revenirea pe locul 2 WTA, potrivit Mediafax.

În următorul meci, Halep va evolua, duminică, după ora 03.30, împotriva jucătoarei sârbe Jelena Jankovici, locul 25 WTA, care a trecut, în sferturi, de Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 41 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep (23 de ani) şi Jelena Jankovici (30 de ani) s-au întâlnit de şase ori în carieră, jucătoarea din Constanţa impunându-se în ultimele cinci partide. În ultimele două meciuri dintre cele două, Halep a câştigat, în acest an, la 22 martie, în finala turneului de la Indian Wells (SUA), cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, şi săptămâna trecută, în turul al doilea al Rogers Cup, cu 6-3, 6-4.

La Cincinnati, în cealaltă semifinală vor evolua americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 14.

Calificarea în penultimul act al Western&Southern Open este recompensată cu un premiu de 120.500 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Prin accederea în penultimul act, Simona Halep a obţinut cea mai bună performanţă a ei la Western&Southern Open. În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA, depăşind-o pe rusoiaca Maria Şarapova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.