Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE pentru Simona Halep la Madrid: Românca defilează în capitala Spaniei

Telekomsport.ro
Halep Simona

Simona Halep, locul I WTA şi deţinătoarea trofeului, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-0, 6-3, pe belgianca Elise Mertens, locul 16 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Aproape la fel ca în primul tur, când a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, Halep nu a avut un meci greu cu Elise Mertens, o jucătoare de 22 de ani, în constantă ascensiune în ultimul an, potrivit news.ro.

Vezi şi: Este ceva în neregulă sau doar îmbătrînești? Cum afectează vârsta diferite organe și ce măsuri poți lua

Mertens are un joc atipic pentru o sportivă de aproape 1,8 metri înălţime. Ea preferă loviturile tehnice, variate, celor puternice, chiar dacă nu ezită să lovească mingea cu forţă atunci când consideră necesar.

Din nefericire pentru ea însă, cele 13 meciuri jucate şi câştigate în ultima lună, care i-au adus două trofee, şi o afecţiune stomacală, care a forţat-o să se retragă din proba de dublu de la Madrid, au făcut-o pe jucătoarea belgiană să nu opună rezistenţă în prima parte a meciului de marţi.

Chiar dacă a observat problemele adversarei, liderul WTA a luat meciul în serios, a fost concentrat, a alergat după fiecare minge şi a punctat, uneori cu lovituri spectaculoase.

Doar 10 puncte a reuşit Mertens în probabil unul dintre cele mai facile seturi câştigate de Halep în carieră. Şi din cele zece puncte, trei au fost daruri ale Simonei Halep.

Vezi şi: Rapid și gustos: Cel mai bun dressing care se potrivește la orice salată

După 6-0 în 21 de minute, Halep a întors un 0-40 la începutul setului secund, într-un ghem mai lung pe serviciul jucătoarei belgiene. Revigorată brusc în acest set, Mertens a obţinut primul ei ghem la scorul de 0-6, 0-2 şi a zâmbit larg, fiind aplaudată de antrenorul ei. Belgianca a continuat punând probleme şi având mingi de break, anulate însă de Halep, care s-a impus în cele din urmă cu 6-3, după 71 de minute de joc şi după un break într-un ultim ghem extrem de disputat, în care românca a ratat patru mingi de meci.

În faza următoare, Halep va evolua cu sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venită din calificări, care a întrecut-o, cu 7-5, 6-2, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 129 WTA, beneficiară a unui wild card.

Simona Halep a învins-o clar în cele două partide jucate până acum pe sora Karolinei Pliskova, 6-1, 6-2, în turul I la Madrid, anul trecut, şi 6-4, 6-4, în turul al doilea la Indian Wells, anul acesta.

Calificarea în optimi este recompensată la Madrid cu un premiu de 77.575 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

Vezi şi: Scapă de durerile cervicale și previne spondiloza: Exerciții pentru cei care stau prea mult la birou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.