Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | IDF ar fi bombardat o tabără de refugiați din nordul Gaza: Sunt zeci de morți / UPDATE. Ce spune armata israeliană

Foto: X
jabalia tabara refugiati bombardament gaza

Video | IDF ar fi bombardat o tabără de refugiați din nordul Gaza: Sunt zecid e morți

UPDATE 31 octombrie, ora 20.33: Ce spune purtătorul de cuvânt al armatei israeliene

Forțele IDF aflate sub comanda Brigăzii Givati au preluat controlul unui bastion militar al Hamas în vestul Jabaliya, în nordul Fâșiei Gaza, în operațiunile terestre de astăzi aproximativ 50 de teroriști au fost eliminați; în același timp, forțele terestre din Fâșia Gaza își continuă activitățile de combatere a terorismului.

Infanteria și forțele blindate sub comanda Brigăzii Givati au operat în ultima zi într-un bastion militar al organizației teroriste Hamas din nordul Fâșiei Gaza. În activitățile din toată Fâșia Gaza din timpul zilei, luptătorii au eliminat aproximativ 50 de teroriști.

Cetatea este situată în vestul Jabaliya și este folosită de comandantul Batalionului Hamas Jabaliya pentru antrenament în pregătirea operațiunilor teroriste și execuția acestora. În loc există infrastructuri de tragere și tuneluri de teroare care sunt folosite, printre altele, pentru deplasarea teroriștilor în zona de coastă. De asemenea, cetatea are multe arme folosite de terorişti.

În timpul luptei din fortăreață, forțele au luptat cu teroriștii și i-au ucis pe mulți dintre ei, avioanele au ucis mai mulți teroriști. Forțele de pe teren au localizat și distrus puțuri de tunel, arme și echipamente militare. În plus, luptătorii de pe teren au găsit material de informații în complex. La finalul activității, forțele au preluat controlul asupra complexului.

Armata israeliană ar fi bombardat o tabără din nordul Fâșiei Gaza, potrivit informațiilor și imaginilor postate pe rețeaua X.

Conform informațiilor inițiale, ar fi fost vizată tabăra de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, unde localnicii susțin că au fost uciși zeci de oameni.

Directorul apărării civile din Gaza raportează că tabăra de refugiați din Jabalia a fost "complet distrusă" de bombardamentele israeliene.

"Aceste clădiri adăpostesc sute de cetățeni. Forțele aeriene ale ocupantului au distrus acest cartier cu șase bombe de fabricație americană. Este cel mai recent masacru provocat de agresiunea israeliană asupra Fâșiei Gaza", a declarat Ahmad al-Kahlout reporterilor în fața unui spital din Khan Younis.

"Comunitatea internațională trebuie să acționeze imediat pentru a opri Israelul înainte de a fi prea târziu", spune acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.