Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Raed Arafat, sfaturi pentru populație, în caz de cutremur. Șeful INFP speră ca activitatea seismică să scadă

Shutterstock
cutremur seism

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a spus, după seismul din Oltenia, ce lucururi esențiale trebuie să ai în casă, în caz de cutremur. La rândul său, Constantin Ionescu, șeful Institutului Național de Fizică a Pământului, spune căp este greu de stabilit dacă s-a descărcat energie în zona în care au avut loc cutremurele.

"Dacă sunt probleme și dacă apar efecte la nivelul infradstructurii, ele vor trece la reparații. Nu poate nimeni să excludă o fisură la o conductă.

Pregătirea nu e numai pentru locuințe, ci și în instituții. La spitale am arătat cum trebuie să fie spitalul sigur în caz de cutremur. Mișcările cutremurului pot produce pagube.

Imoortant este trusă de urgență, apă și mâncare de 72 de ore. Tocul ușii nu mai corespunde acum cu grinda de rezistență. După cutremur, verifici structura pe care vrei să cobori e sigură. Fără panică.

Trebuie să verificăm și vecinii, bătrânii și copiii. Primii salvatori este populația.

Nu am o listă cu spitalele care sunt pe risc seismic. Știu că sunt spitale importante de urgență au fost consolidate", a spus Raed Arafat.

"Este greu de spus dacă se descarcă energia acolo. Urmează replicile și să sperăm că va scădea activitatea seismică în timp. Poate dura și o lună. Pot fi multe replici.

Nu există o legătură cu Vrancea. Zona Vrancea este la contactul dintre două plăci tectonice. Influența nu vine de jos în sus, ci de jos în sus", a spus șeful INFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.