Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Aproximativ 140.000 de persoane au manifestat împotriva permisului sanitar în Franța

france24.com
franta protest paris manifestanti

Aproximativ 140.000 de persoane, dintre care aproximativ 18.000 la Paris, au manifestat în diferite oraşe din Franţa împotriva permisului sanitar, pentru a opta sâmbătă consecutiv, mobilizarea fiind în scădere, potrivit Ministerului de Interne francez, relatează AFP.

Potrivit ministerului, au avut loc 215 manifestaţii, dintre care cinci la Paris.

Mobilizarea este în scădere de câteva săptămâni. Weekendul trecut, au fost identificaţi aproape 160.000 de manifestanţi; în urmă cu două săptămâni aproximativ 175.000 şi aproape 215.000 în urmă cu trei săptămâni, a indicat ministerul.

''Boicotăm acest permis sanitar (....) vom introduce o a treia doză de boicot. La final, acest permis sanitar va cădea'', a afirmat Florian Philippot, preşedintele mişcării Patrioţii (extremă dreapta).

În timp ce autorităţile au lansat miercuri o campanie de rapel la vaccinarea anti-COVID-19, aşa-numita a treia doză, pentru ce mai vârstnici şi vulnerabili, Florian Philippot a promis că se va merge ''până la greva generală dacă este necesar'' împotriva acestui permis sanitar, relatează Agerpres.ro.

Pe parcursul manifestaţiilor, unii protestatari i-au fluierat pe clienţii din baruri şi restaurante, numindu-i ''colaboratori'', reluând insulta adresată colaboratorilor francezi ai ocupantului german în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

La Marsilia (sud), mii de oameni au plecat din Portul Vechi, marea majoritate fără mască, purtând steaguri franceze. ''Întotdeauna nu permisului sanitar. Nu discriminării. Nu intimidării: libertate'', se afla înscris pe o pancartă.

În Rennes (vest), manifestaţii purtau pancarte pe care se afla înscris ''Injecţie ARNm, soluţie pentru depopulare?''. Manifestaţii au avut loc şi la Montpellier, Lyon, Nisa, Lille, Nantes, Bordeaux sau Strasbourg.

Potrivit unui studiu de consultanţă Odoxa Backbone, publicat joi de cotidianul Le Figaro, 67% dintre francezi aprobă permisul sanitar, pe care preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus să-l extindă după 15 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.