Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Bulgarii ies în stradă împotriva măsurilor anti-COVID-19

comisarul.ro
bulgaria

Sute de persoane, majoritatea proprietari şi angajaţi din industria hotelieră şi a restaurantelor, au blocat traficul în centrul capitalei bulgare, Sofia, pentru a protesta împotriva măsurilor anti-COVID-19 ale guvernului, relatează joi EFE.

Manifestaţia, sub sloganul "Împreună pentru sănătate, muncă şi viitor", a fost convocată în alte 15 oraşe din această ţară care numără 6,9 milioane de locuitori.

Bulgaria este a doua ţară din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de mortalitate asociată COVID-19 în ultimele 14 zile, fiind depăşită doar de Româna, şi ultima ca rată a vaccinării, cu mai puţin de 25 % din populaţie vaccinată cu schema completă.

Ţara balcanică a înregistrat săptămâna aceasta cifre maxime de contagieri, aproape 7.000 miercuri, în timpul ce numărul deceselor a depăşit marţi 240.

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 5.600 de contagieri şi 902 persoane spitalizate, astfel încât numărul celor spitalizaţi a ajuns în total la 7.373, dintre care 607 sunt internaţi la terapie intensivă, informează Agerpres.ro.

În faţa acestei situaţii, săptămâna trecută guvernul a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde - de vaccinare anti-COVID-19, trecere prin boală sau testare recentă - pentru a intra în locurile de agrement.

"Nu am avut o perioadă de tranziţie înainte ca această măsură să intre în vigoare pentru a ne putea organiza şi de aceea unii dintre noi am fost obligaţi să ne închidem localurile de teamă să nu fim amendaţi", a declarat agenţiei EFE Ivaylo Georghiev, unul dintre manifestanţi şi proprietar de restaurant.

"După introducerea obligativităţii certificatului verde încasările s-au redus cu 80%, deoarece a scăzut şi numărul clienţilor din restaurante şi baruri", a explicat el.

O altă problemă denunţată de manifestanţi este că autorităţile au promis teste antigen la preţuri mici, pentru cei care nu pot să se vaccineze şi care sunt limitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.