Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Cel mai vast incendiu al anului din California a dus la moartea a două persoane

sfgate.com
incendiu sua california pompieri Oak Fire

Cel mai vast incendiu din acest an în California, care a forţat milioane de persoane să-şi evacueze domiciliul şi a devastat deja mii de hectare, a dus la moartea a două persoane, potrivit autorităţilor, informează AFP.

Incendiul, denumit "McKinney", a distrus începând de vineri peste 21.200 de hectare din Pădurea Naţională Klamath şi nu a fost încă adus sub control, a precizat agenţia de luptă contra incendiilor CalFire.

Acesta este cel mai important incendiu forestier declanşat de la începutul anului în California, stat afectat în mod frecvent de incendii, a căror forţă şi frecvenţă este exacerbată de încălzirea globală.

Rămâne însă mult mai mic ca amploare în comparaţie cu ''Dixie Fire'', care a devastat peste 400.000 de hectare anul trecut, potrivit Agerpres.ro.

Duminică dimineaţă, cadavrele a două persoane au fost descoperite într-un vehicul carbonizat, a anunţat luni biroul şerifului comitatului Siskiyou.

Pompierii cred că aceştia au fost prinşi de flăcările, care înaintau foarte rapid, în timp ce încercau să fugă, a precizat şeriful Jeremiah LaRue pentru postul de televiziune ABC.

Propagarea focului a fost accelerată de vânturi puternice şi de furtuni.

Peste 2.000 de rezidenţi au fost vizaţi de ordine de evacuare în această zonă din nordul Californiei, care se învecinează cu Oregon, potrivit biroului de servicii de urgenţă al guvernatorului.

Un număr de 60 de drumeţi au fost de asemenea evacuaţi în acest weekend în timp ce parcurgeau Pacific Crest Trail, un traseu foarte popular, care se întinde de-a lungul coastei vestice a Statelor Unite, au declarat autorităţile comitatului Jackson, Oregon.

Circa o sută de construcţii au fost distruse, printre acestea locuinţe şi o băcănie, a precizat pentru presa locală un purtător de cuvânt al şerifului comitatului Siskiyou.

Secetă

Larry Castle, un locuitor din Yreka, a povestit pentru revista Sacramento Bee că a strâns împreună cu soţia lui câteva bagaje, a luat cei trei câini şi au plecat din acea zonă pe timpul nopţii.

În urma incendiilor survenite în ultimii ani, au învăţat că situaţia ar putea deveni ''foarte, foarte gravă''.

Aproape 650 de persoane au intervenit duminică pentru stingerea focului, potrivit Grupului pentru coordonarea naţională a incendiilor de pădure.

Sezonul incendiilor în California, stat care se confruntă cu o secetă persistentă, ar putea dura mai multe luni.

La sfârşitul lui iulie, un incendiu de pădure exploziv a provocat deja evacuarea a mii de persoane din regiunile centrale ale statului. Cu câteva săptămâni mai devreme, un alt focar a ameninţat o vreme arborii gigantici sequoia din celebrul Parc naţional Yosemite.

Vestul Statelor Unite a cunoscut în ultimii ani incendii de pădure de o amploare şi o intensitate excepţionale, cu o prelungire foarte evidentă a sezonului incendiilor, fenomen pe care oamenii de ştiinţă îl atribuie în principal încălzirii globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.