Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Cel puţin 10 persoane au murit şi alte 30 au rămas blocate sub pământ după o alunecare de teren produsă pe o autostradă din India

hindustantimes.com
india

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa, alte 14 au fost rănite şi zeci au rămas blocate sub pământ după o alunecare de teren produsă miercuri pe o autostradă din statul indian Himachal Pradesh, în nordul regiunii himalayene, relatează Reuters.

Circa 30 de persoane au rămas blocate, inclusiv pasagerii unui autobuz prins sub mormane de pământ, a declarat Vivek Kumar Pandey, un purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră indo-tibetane, scrie Agerpres.ro.

"O alunecare de teren masivă s-a produs pe autostrada Reckong Peo-Shimla", a spus Pandey, adăugând că "operaţiuni sunt în curs de desfăşurare, încercăm să ajungem la autobuz".

Abid Hussain Sadiq, un important oficial guvernamental din districtul Kinnaur unde a avut loc incidentul, a declarat că operaţiunile de salvare ar putea continua toată noaptea în încercarea de a găsi supravieţuitorii.

Peste 200 de angajaţi, inclusiv din armată, forţele paramilitare şi poliţia locală, intervin de-a lungul unei porţiuni de pe autostrada naţională 5 care trece de-a lungul râului Sutlej şi leagă nordul Indiei de graniţa cu China, au afirmat oficiali.

Alunecările de teren sunt frecvente în regiunea himalayană din nordul Indiei, în special în timpul sezonului musonic.

Aceste fenomene sunt exacerbate de schimbările climatice, care fac musonii mai neregulaţi şi topesc gheţarii situaţi mai sus în munţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.