Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Copii din România şi Ucraina au luat parte la un concurs de pictură despre pace, prietenie şi iubire, la Palatul Victoria

palatul victoria guvern

Copii români şi copii ucraineni refugiaţi în ţara noastră au luat parte, la Palatul Victoria, la un concurs de desene şi pictură având ca tematică pacea, prietenia şi iubirea, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei de 1 Iunie.

Acesta a fost organizat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Asociaţia "Taxiul cu bomboane".

Despre evenimentul intitulat "Pace, prietenie, iubire" a vorbit ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, prezentă la Guvern alături de miniştrii Sebastian Burduja şi Florin Spătaru, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru şi de reprezentantul Asociaţiei "Taxiul cu bomboane".

"Guvernul României este astăzi locul de joacă al copiilor. Ne-am dorit ca Palatul Victoria să se deschidă pentru copiii din România şi din Ucraina care au dorit să participe la un concurs de pictură şi desene care are ca tematică pacea, prietenia şi iubirea.(...) Sunt copii şi mai mici şi mai mari, între 4 şi 14 ani, care astăzi au ales să-şi petreacă ziua desenând şi pictând despre pace, despre iubire, despre prietenie. Sunt convinsă că mulţi dintre ei şi-ar fi dorit ca această zi, şi mă refer la cei din Ucraina, să şi-o petreacă în ţara lor cu familiile, cu prietenii, cu rudele, dar, din păcate, războiul i-a determinat să fugă împreună cu mamele, îndeosebi, cu bunicile, cu mătuşile, din ţara lor", a declarat Firea.

Ministrul Familiei a punctat faptul că Guvernul acordă în continuare, prin măsurile dispuse, toată atenţia şi copiilor ucraineni, aflaţi într-un număr considerabil în ţara noastră, potrivit Agerpres.ro.

"România este o ţară prietenoasă, o ţară care are grijă de copiii din România, este firesc acest lucru, dar şi de cei din Ucraina care se află pe teritoriul ţării noastre. (...) Şi nu au trecut puţini, au fost 38.000 şi mai sunt şi în acest moment aproape 40.000 de copii din Ucraina pe teritoriul României, dintre care 200 provin din instituţiile de plasament din Ucraina, iar România îi găzduieşte", a afirmat Firea.

În context, ea a reamintit că Guvernul a majorat alocaţiile pentru copiii români, adăugând că sunt luate în calcul în continuare alte astfel de măriri.

"Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copiii români şi calculele care se fac acum de către premier, de către ministrul de Finanţe, de către ministrul Muncii, vor dori să anunţe, de asemenea, pentru toţi copiii din România, în continuare majorări ale alocaţiei pentru toţi copiii din ţară", a spus Firea.

De asemenea, a punctat ministrul, după 8 ani s-au majorat şi sumele pentru copiii aflaţi în plasament, în centrele sociale sau la asistenţi maternali, destinate pentru hrană, îmbrăcăminte şi rechizite.

"Pentru copiii din zone vulnerabile, Guvernul pregăteşte un proiect prin Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse şi ANPDCA pentru construirea a 150 de centre de zi. Copiii vor putea în aceste centre să studieze, să mănânce, să socializeze, astfel încât să prevenim abandonul şcolar şi, de asemenea, riscul de a fi separaţi de familie", a anunţat Firea.

La finalul concursului de pictură şi desene, copiii participanţi au primit premii simbolice din partea organizatorilor, constând în cărţi, dulciuri şi alte surprize.

"Ne-am dori ca în fiecare zi să ne comportăm cu toţii copiii ca şi cum ar fi ziua lor, ca şi cum ar fi 1 Iunie, pentru că ei merită acest lucru, şi nu doar declaraţii care sună foarte bine, iar faptele să se lase aşteptate. Cred că am dovedit noi toţi, prin echipa pe care o avem acum la Palatul Victoria, că ne preocupă copiii, ne preocupă tinerii şi familiile, iar proiectele noastre vin în susţinerea acestor afirmaţii ", a mai spus Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.