Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Două persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea 6,8 în Guatemala

Shutterstock
cutremur seism

Două persoane au murit din cauza seismului puternic ce a lovit miercuri Guatemala, declanşând alunecări de teren şi prăbuşiri ale acoperişurilor unor case, transmite Reuters.

Potrivit Institutului Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie şi Hidrologie (INSIVUMEH), cutremurul a avut loc la ora locală 01:12 (07:12 GMT) şi a fost resimţit în toată Guatemala.

Epicentrul seismului a fost localizat în largul coastei Pacificului, la 16 kilometri est de Tiquisate, un oraş situat în una dintre cele mai sărace regiuni din Guatemala. Seismul s-a produs la adâncimea de 96 de kilometri.

Conform autorităţilor, cele două victime sunt o femeie din Mixco, o suburbie a capitalei, respectiv un bărbat din oraşul montan Quetzaltenango. Ambele victime au murit în urma unor atacuri de cord, potrivit Agerpres.ro.

Imaginile de după seism publicate pe reţelele de socializare arată stânci prăbuşite şi copaci smulşi din rădăcini care blochează artere rutiere.

Cutremurul a fost urmat de alte două replici, cu magnitudinea 5, respectiv 4,8, având epicentrul în acelaşi loc, a precizat INSIVUMEH.

Seismul a fost resimţit şi în El Salvador şi Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.