Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| ITPF Giurgiu: Doi români au fost reţinuţi pentru trafic de migranţi şi dare de mită

Doi români au fost reţinuţi pentru trafic de migranţi şi dare de mită, după ce ar fi încercat să ofere bani poliţiştilor de frontieră giurgiuveni, pentru a evita controlul amănunţit al microbuzului în care se aflau şi în care autorităţile au depistat ascunşi opt sirieni cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani.

''În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, dinspre Bulgaria, s-au prezentat două persoane care călătoreau cu un microbuz, un şofer şi un pasager. În momentul prezentării documentelor pentru controlul de frontieră, şoferul, un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, a introdus o bancnotă de 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport, oferind-o unui poliţist de frontieră, cu scopul de a evita controlul fizic amănunţit al microbuzului. Imediat poliţiştii de frontieră au informat ofiţerii DGA care au demarat activităţile procedurale specifice. Totodată, poliţiştii de frontieră au verificat compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, ocazie cu care, într-un locaş special amenajat, au fost identificate opt persoane de sex masculin, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani'', se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu, potrivit Agerpres.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu şi Compartimentul PCMIIT al Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează cercetări cu privire la două persoane, cetăţeni români, care au calitatea procesuală de suspect, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi dare de mită.

Din cercetări a rezultat că persoanele descoperite au fost preluate de către cei doi cetăţeni români din Sofia. Acestea urmau să fie introduse în mod fraudulos în România şi aveau ca destinaţie finală Germania.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat de către cei opt cetăţeni sirieni, respectiv dare de mită şi trafic de migranţi pentru şoferul microbuzului şi trafic de migranţi pentru pasagerul microbuzului.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii de origine siriană au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria.

Cu privire la cei doi cetăţeni români, procurorul de caz a dispus reţinerea, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, ofiţerii SJA Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, derulează activităţi de urmărire penală în vederea lămuriri cauzei sub toate aspectele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.